Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Life 01/07/2020

WhatsApp neemt populaire functie van grote concurrent over

WhatsApp is met wereldwijd anderhalf miljard actieve gebruikers de grootste speler als het om chat-apps gaat. Met afstand.

Toch moet je voor de nieuwste features vaak bij een concurrent van die app zijn, Telegram. Die app lijkt wekelijks nieuwe functionaliteit toe te voegen, maar ja: al je vrienden zitten nog op WhatsApp.

WhatsApp komt met nieuwe feature

Dat maakt chat-apps uniek: je kunt als app wel de beste zijn als het om features en technologie gaat, maar je gebruikt enkel de chat-app waar ook je vrienden op zitten.

Gelukkig kijkt WhatsApp goed bij de buren af en maken de populairste features van Telegram regelmatig de overstap naar Facebook’s chat-app. Aan dat lijstje kunnen we binnenkort een nieuwe feature toevoegen.

Geanimeerde stickers

Dan hebben we het over geanimeerde stickers. Dat zijn stickers, maar dan… bewegend. Geen bijzonder innovatieve toevoeging, maar wel één waar veel gebruikers om vroegen de afgelopen tijd. Het is immers een sympathieke middenweg tussen statische stickers en GIF’s.

De functionaliteit dook de afgelopen dagen op in de bèta van zowel de Android- als de iOS-versie van WhatsApp. Gebruikers kunnen zich opgeven voor de bèta, waarin Facebook alvast veranderingen test. Een deel wordt weer geschrapt, maar de meeste concrete features vinden uiteindelijk hun weg naar de reguliere versie van de chat-app.

Verzamelen maar!

In die bèta-versie van WhatsApp dook onlangs de mogelijkheid op om geanimeerde stickers op te slaan, te bekijken en te versturen. Ook kun je, net zoals bij normale stickers zoals ze nu in de app zitten, stickers van derden toevoegen. Dat wordt dus flink stickers verzamelen. MSN-nostalgie!

Ook kun je nieuwe sticker-pakketen downloaden vanuit de WhatsApp Store. Op dit moment is de functionaliteit dus nog niet beschikbaar voor het grote publiek. Mensen met de 2.20.195.1 Android beta en de 2.20.70.26 iOS beta kunnen al wel aan de slag.

Doordat WhatsApp al bezig is met de integratie van derde partijen is het duidelijk dat geanimeerde stickers elk moment uitgerold kunnen gaan worden. Voor nu blijft het een kwestie van afwachten, maar het lijkt slechts een kwestie van tijd voor we er allemaal mee aan de slag kunnen. Wordt vervolgd!

Lees ook: 5 onmisbare WhatsApp tips waar veel mensen nog geen gebruik van maken

WhatsApp geanimeerde stickers
Een geanimeerde sticker (Afbeelding: WABetaInfo)

WABetaInfo

Reageer op artikel:
WhatsApp neemt populaire functie van grote concurrent over
Sluiten