Pim Jansen
Pim Jansen Stuff 24 apr 2018

WhatsApp lost een grote ergernis van gebruikers op

Nadat de mogelijkheid om spraakopnames (tijdelijk) op te slaan in de iOS-versie van WhatsApp was gerealiseerd, is het nu de beurt aan Android gebruikers. Een veel gekoesterde wens is daarmee in vervulling gegaan.

Belangrijke veranderingen in de nieuwste WhatsApp update

Wat als je een spraakopname aan het opnemen bent en tegelijkertijd ontvang je een gesprek? In veel gevallen zou de opname worden verwijderd, nog voor je het kon verzenden. Dat is niet alleen lastig, het is ook onhandig. Een ander probleem was dat het niet mogelijk was op een opgenomen bericht eerst te beluisteren voor je het ging verzenden. Beide problemen zijn met de laatste update verleden tijd.

Eerst beluisteren, dan versturen

Er waren in het verleden tal van situaties op te noemen die het gebruiken van de voicenote mogelijkheid lastig maakte. Denk bijvoorbeeld aan de volgende gevallen:

  • Je ontvangt een nieuw appje
  • Je sluit Whatsapp per ongeluk af
  • Je batterij is nagenoeg leeg
  • Je wil een bericht verwijderen of doorsturen

Windows Phone blijft achter

In al deze situaties zou het betekenen dat je opnieuw moest beginnen met het opnemen van een gesproken bericht. Niet echt handig dus, niemand doet graag hetzelfde werk nogmaals. Met de meest recente update behoren deze problemen tot het verleden. Sterker nog: je kan het ingesproken bericht beluisteren voor je het verzendt en verwijderen indien je niet tevreden bent. Zo verstuur je vanaf nu dus enkel de juiste berichten. Op dit moment is de uitbreiding van deze functie enkel beschikbaar voor  iOS en Android telefoons. Of de mogelijkheid ook beschikbaar komt voor Windows Phones, is nog niet bekend.

Reageer op artikel:
WhatsApp lost een grote ergernis van gebruikers op
Sluiten