Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Life 24 nov 2020

WhatsApp rolt 115 nieuwe emoji uit naar jouw smartphone

WhatsApp is begonnen met het uitrollen van maar liefst 115 nieuwe emoji. Waaronder een paprika en een man in een trouwjurk.

WhatsApp heeft een flink aantal nieuwe features in de pijplijn. Van het automatisch laten verdwijnen van berichten tot het beëindigen van een grote frustratie van gebruikers: de chat-app heeft wat updates betreft een prachtjaar achter de rug.

WhatsApp rolt nieuwe emoji uit

De kers op de taart? Een kersverse lading aan nieuwe emoji. De van origine Japanse icoontjes spelen een steeds grotere rol in de manier waarop we communiceren.

Dus tja, hoe meer hoe beter. Je wilt immers voor alles wat je uit wilt drukken een zo specifiek mogelijke emoji kunnen gebruiken. Gelukkig krijgen we al jaar op jaar een verse lading aan nieuwe emoji, geïntroduceerd door het Unicode Consortium.

Het bedrijf dat ervoor zorgt dat je met elk apparaat (praktisch) dezelfde emoji kunt sturen en ontvangen. Een universele standaard dus.

115 nieuwe emoji

Maar goed, terug naar WhatsApp. Die app is namelijk begonnen met het uitrollen van een update die 115 nieuwe emoji toevoegt. Ze zijn al opgedoken in de openbare bèta-versie, versie 2.20.206.11., om precies te zijn.

Daardoor kun je nu uit een bijzonder divers scala aan nieuwe emoji putten in je gesprekken. Denk aan een man in een trouwjurk, een oma met een kerstmuts op en een wc-ontstopper.

WhatsApp Emoji
⭐️ (Bron: WABetaInfo)

Of een paprika, een tandenborstel en een schroevendraaier. Van die dingen waarvan je denkt: die stonden er toch al lang tussen? Blijkbaar niet dus.

WhatsApp Emoji
⭐️ (Bron: WABetaInfo)

Nog even geduld?

De update met 115 nieuwe emoji wordt naar verwachting ergens in de komende weken naar alle WhatsApp-gebruikers uitgerold, zowel op iOS als Android. Nog even geduld hebben dus!

Check in de tussentijd ook de langverwachte instelling die het mogelijk maakt om beter je privacy te beschermen en automatisch je chats te doen laten verdwijnen. Ideaal, en nu al beschikbaar op jouw smartphone.

WANTWABetaInfo

Reageer op artikel:
WhatsApp rolt 115 nieuwe emoji uit naar jouw smartphone
Sluiten