Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Life 30/07/2020

WhatsApp fixt ergernis gebruikers met welkome nieuwe feature

WhatsApp is zo’n app die voor je gevoel al jaren hetzelfde eruit ziet en werkt. Dat is ook niet zo gek, gezien je de chat-app waarschijnlijk vele malen per dag opent. Toch is Facebook al een tijdje druk bezig met features toevoegen en uitbreiden.

Zo schreven we eerder deze week over twee handige en toffe functies die nu ook naar jouw telefoon zijn uitgerold. Daar komt binnenkort hoogstwaarschijnlijk nog een update bij.

WhatsApp verbetert demp-functie

In de bèta-versie van WhatsApp voor Android en iOS zijn de ontwikkelaars namelijk een verandering aan het testen. In die testversie hebben gebruikers de mogelijkheid gespot om een individuele chat of zelfs een groepchat voor onbepaalde tijd te dempen.

Gesprekken dempen kan al jaren, maar maximaal voor één jaar. Als je behoorlijk wat groepchats hebt, dan krijg je dus na één jaar opeens alsnog tig berichten binnen en moet je al die chats weer stuk voor stuk opnieuw gaan dempen.

Binnenkort komt eindelijk een oplossing voor die frustratie. Je kunt dan gesprekken voor altijd negeren en dus op stil zetten. De optie ‘Altijd’ is nu te vinden in hetzelfde menu, naast acht uur, één dag. Één jaar is geschrapt in de testversie. Je krijgt geen notificaties van gedempte gesprekken, maar je kunt ze wel gewoon openen, lezen en zelf berichten versturen.

WhatsApp fixt ergernis gebruikers met welkome nieuwe feature
(Bron: WABetaInfo)

Laat maar komen!

Nu is de grote vraag: wanneer kunnen we hier allemaal gebruik van gaan maken? Dat wisselt enorm. Soms is dat een kwestie van een paar dagen, maar het kan ook maanden duren voordat Facebook nieuwe features wereldwijd naar de reguliere versie van zijn chat-app uitrolt.

Sterker nog, sommige features of veranderingen worden nooit officieel uitgebracht. Het heet niet voor niks een testversie: uit die tests kan ook blijken dat nieuwe features niet goed werken of bevallen. De kans dat het voor altijd dempen van chats dat lot beschoren zal zijn, is echter nihil. Laat maar komen WhatsApp!

WABetaInfo

Reageer op artikel:
WhatsApp fixt ergernis gebruikers met welkome nieuwe feature
Sluiten