WhatsApp komt met een essentiële update voor nachtelijke gebruikers

Heb jij wel eens nachtelijke gesprekken op WhatsApp? Dan is er nu goed nieuws: De chat-app komt binnenkort eindelijk met een donkere modus. Deze ‘dark mode’ is niet alleen goed nieuws voor je ogen, maar ook voor mensen met een OLED scherm. Omdat pixels niet of minder hard ingeschakeld moeten worden voor donkere kleuren, gaat de batterij van je telefoon langer mee.

Whatsapp code

Dat Whatsapp bezig is met het ontwikkelen van deze modus werd ontdekt door WABetaInfo, een twitter-account dat gespecialiseerd is in het graven in de code van de app. Zij vonden in de code meerdere hints dat de modus in ontwikkeling is. Niks hiervan is nog concreet zichtbaar en hoe ver de ontwikkeling is en wanneer we de dark mode kunnen verwachten is dan ook nog niet duidelijk.

Swipe to reply

Naast een darkmodus komt Whatsapp volgens WABetaInfo ook nog met een zogenaamde swipe to reply functie. Hierdoor kun je reageren op berichten door ze simpelweg naar rechts te vegen. Dit is een stuk sneller dan de huidige manier waarbij gebruikers op het bericht moeten tikken en ingedrukt moeten houden. Deze functie is nog niet beschikbaar bij de laatste update omdat er nog veel aan verbeterd moet worden. Dit geldt alleen voor Android, want iPhone gebruikers hebben deze functie al.

OneMoreThing

Reageer op artikel:
WhatsApp komt met een essentiële update voor nachtelijke gebruikers
Sluiten