WhatsApp dark mode nu beschikbaar: zo stel je deze in op Android en iOS

Bijna alle grote apps hebben inmiddels wel een dark mode, maar sommigen hebben wat meer tijd nodig om de duisternis te omarmen. WhatsApp behoorde lange tijd tot de groep uitstellers. Gelukkig is daar nu verandering in gekomen. De populaire chatapplicatie heeft nu eindelijk een donkere modus. Zowel voor Android, als voor iOS en zo stel je deze in. Welcome to the dark side!

Dat er een dark mode in aantocht was, hadden we al aan zien komen. Zo verscheen deze veelgevraagde feature onlangs al in de beta. Inmiddels is deze blijkbaar goed genoeg getest voor het echte werk. Nu kunnen dus alle Whatsapp-gebruikers genieten van de donkere modus. Vooral handig als je in het donker wil appen zonder jezelf te verblinden.

Zo stel je de WhatsApp dark mode in op Android 10 en iOS 13

Maak je gebruik van de meest recente versie van Android of iOS, dan is het instellen van de donkere modus een eitje. Dit gaat namelijk nagenoeg vanzelf. WhatsApp neemt deze namelijk over van je algemene instelling. Als jij op je telefoon de Dark Mode aan hebt staan, dan ziet WhatsApp dit en stelt hij deze automatisch in. Je hoeft dit dus niet in de app zelf te doen.

Dit geldt helaas niet als je een oudere versie van Android of iOS op je toestel hebt staan. Hiervoor moet je namelijk wel binnen WhatsApp aangeven dat je gebruik wil maken van de dark mode. Gelukkig is dit alles behalve ingewikkeld en we leggen hieronder uit hoe je dit doet.

WhatsApp dark mode op oudere versies van Android en iOS

Android 9 of ouder

  • Open WhatsApp
  • Tik rechtsboven op de drie puntjes die in een verticale lijn staan
  • Tik op chats en kies vervolgens thema
  • Selecteer vervolgens het thema donker

iOS 12 of ouder

Minder leuk nieuws voor de mensen die een oudere versie van iOS op hun iPhone hebben staan. Dark Mode is namelijk alleen beschikbaar vanaf iOS 13. We raden je daarom aan om snel je telefoon te updaten. Mocht je toestel zo oud zijn dan dit niet meer mogelijk is, dan kun je in de instellingen wel kiezen voor een effen zwarte achtergrond. Dit is zeker niet hetzelfde als de dark mode, maar komt enigszins in de buurt.

WhatsApp dark mode Android iOS iPhone
De WhatsApp dark mode op iOS. (Afbeelding: OMT/Raymon Mens)

Wel up to date, maar geen dark mode?

Voldoe je aan alle eisen, maar heb je nog geen donkere modus op WhatsApp? Maak je dan geen zorgen. Dit ligt namelijk niet aan jou. De update van WhatsApp wordt namelijk geleidelijk uitgerold. Gewoon geduldige afwachten, want hij komt eraan.

Nog meer uit WhatsApp halen? Check dan snel deze 33 hacks en trucjes.

Reageer op artikel:
WhatsApp dark mode nu beschikbaar: zo stel je deze in op Android en iOS
Sluiten