Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Tech 22 jan 2020
Leestijd: 2 minuten

Het lijkt erop dat WhatsApp eindelijk een dark mode gaat krijgen

Praktisch iedere zelfrespecterende app heeft tegenwoordig wel een dark mode. Wij zijn er gek op en juichen dit dan ook zeker toe. Helaas is één van onze meest gebruikte apps nog steeds niet voorzien van een donkergekleurde optie. We hebben het dan natuurlijk over WhatsApp. Gelukkig gloort er nu eindelijk licht (of eigenlijk duisternis) aan de horizon en lijkt een dark mode aanstaande.

Dat durven we wel hardop te zeggen, want een donker getint thema is eindelijk beschikbaar in de meest recente versie van de WhatsApp beta. In de 2.20.13 versie die onlangs verscheen is de dark mode te vinden in de instellingen. Onder het kopje chats kun je nu kiezen uit drie verschillende thema’s.

Dark mode voor WhatsApp lijkt aanstaande

Zo kun je kiezen uit System default, Light en Dark. Bij de eerste neemt WhatsApp de kleurstelling die je hebt ingesteld voor je apparaat over. Ga je voor Light, dan ziet WhatsApp eruit zoals je nu gewend bent. Dark spreekt natuurlijk voor zich en is dus eindelijk de langverwachte dark mode. De eerste hints naar dit donkere thema verschenen al in 2018, maar hij lijkt er nu dan toch echt te gaan komen.

Hoewel niet alle functies die getest worden in de beta hun weg weten te vinden naar WhatsApp, lijkt het aannemelijk dat dit met de veelgevraagde dark mode wel gaat gebeuren. De vraag is alleen nog wel wanneer dit gaat gebeuren. De functie wordt nu dus getest in de beta en met een beetje geluk kunnen we binnen een aantal maanden allemaal genieten van deze WhatsApp dark mode.

Hoewel de dark mode er op de eerste afbeeldingen goed uitziet, is deze nog zeker niet perfect. Het is namelijk geen zogenaamd blackout thema. Dit wil zeggen dat telefoons met een AMOLED paneel pixels uitschakelen voor een nog donkerder resultaat. De Twitter app beschikt bijvoorbeeld wel over deze functie en is daardoor nog prettiger voor je ogen en helpt stroomverbruik te verminderen.

Geduldig wachten? Of toch de beta downloaden?

Er is dus nog wel wat werk aan de winkel voor WhatsApp, maar een dark mode lijkt er nu toch echt te gaan komen. We raden je aan om regelmatige te checken of er een update beschikbaar is, want het kan niet lang meer gaan duren. Of download gewoon hier (op eigen risico) de beta en ga nu al aan de slag met de dark mode.

Wil je nu meteen meer uit WhatsApp halen? Check dan deze 33 ‘geheime’ trucjes en hacks die je leven makkelijker maken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Androidpolice

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.

Reageer op artikel:
Het lijkt erop dat WhatsApp eindelijk een dark mode gaat krijgen
Sluiten