Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Films & Series 3 apr 2018
Leestijd: 2 minuten

WhatsApp komt binnenkort met drie hele chille verbeteringen

Als er één app is waar je echt niet meer zonder kunt, dan is dat natuurlijk WhatsApp. De immense populaire berichtendienst laat ons gratis met elkaar communiceren en heeft zo eigenhandig SMS, ping en messenger de nek omgedraaid. Onlangs is er een nieuwe update voor de iOS-versie verschenen en er zijn nog een aantal handige verbeteringen in aankomst.

Versie 2.18.40 staat inmiddels in de AppStore en is voor iedereen die een iPhone met iOS 7.0 of een nieuwere versie heeft, te downloaden. Deze update zorgt er vooral voor dat de app achter de schermen beter loopt, maar zijn ook een aantal nieuwe functies beschikbaar.

Verbeterde spraakberichten in WhatsApp

Wie vooral verschil gaan merken, zijn de gebruikers die vaak gebruik maken van spraakberichten. In de nieuwste versie gaat het afspelen van een audiobericht namelijk gewoon verder wanneer je naar een andere app gaat. Zo kun je tijdens het beluisteren van een bericht door je Instagram scrollen, waardoor het een stuk makkelijker wordt om te multitasken.

Krijg je voorlopig geen nieuw nummer en gebruik je nooit spraakberichten, dan ga je van deze update weinig merken. Gelukkig gaat de volgende versie naar alle waarschijnlijkheid wel een aantal interessante functies introduceren. Om te beginnen wordt er gesproken over een Dark Mode. In deze modus wordt er binnen de app alleen gebruik gemaakt van donkere kleuren. Dit is vooral prettig wanneer je berichten wil versturen in een donkere ruimte. Handig als je ‘s avonds laat in bed ligt te appen, maar niet verblind wil worden.

Daarnaast lijkt de iOS versie van WhatsApp binnenkort ook Touch ID te gaan ondersteunen. Zo zijn je berichten nog beter beschermd tegen pottenkijkers. De in onze ogen meest interessante vernieuwing waar over gespeculeerd wordt, is de poll-functie in groepsgesprekken. Het plaatsen van een poll in een groepsgesprek maakt het gemakkelijker om te bepalen naar welke kroeg jullie vanavond gaan, om afspraken te plannen en om andere prangende vraagstukken binnen een groep te beantwoorden. Datumprikker heb je straks dus niet meer nodig.

Nog grotere groepen op WhatsApp

Tot slot wordt ook het maximale aantal groepsleden stevig verhoogd. Op dit moment is er per groep plek voor 256 leden, maar dat is blijkbaar nog niet niet genoeg. Daarom schijnt WhatsApp na de volgende update maar liefst 4.096 mensen per groep toe te te laten. We hebben geen idee wie zo’n gigantische groep nodig heeft, maar het is fijn dat nu ook een klein dorp zijn eigen WhatsApp-groep kan beginnen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Inverse

Reageer op artikel:
WhatsApp komt binnenkort met drie hele chille verbeteringen
Sluiten