Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Life 4 aug 2020

WhatsApp fixt eindelijk irritatiefactor met nieuwe feature

Vrijwel iedereen gebruikt WhatsApp in Nederland. Van je zus tot je grootmoeder. Helaas kent de chat-app een aantal grote beperkingen, en dat zit ‘m vooral in waar en hoe je WhatsApp kunt gebruiken.

Waar je bijvoorbeeld Messenger op tig apparaten tegelijkertijd kunt openen, blijft WhatsApp beperkt tot je telefoon en webbrowser. En zelfs het chatten via je laptop of computer is een vrij recente toevoeging. Gebruik je liever je iPad? Dan heb je officieel gewoon pech.

WhatsApp op meerdere apparaten

Juist daarom is het nu groot nieuws dat Facebook eindelijk daar verandering in lijkt te gaan brengen. WhatsApp heeft een bèta-versie die zowel op Android als iOS beschikbaar is. Daarin testen de ontwikkelaars nieuwe features, aanpassingen en updates. Een gedeelte wordt na de tests weer geschrapt, maar de meeste concrete features vinden uiteindelijk hun weg naar de reguliere versie van WhatsApp.

Hopelijk geldt dat ook voor een nieuwe feature die in de bètaversie voor Android is opgedoken. Daar staat namelijk niet langer de optie WhatsApp Web in je menu, maar Linked Devices. Als je doorklikt, dan wordt er gemeld dat je berichten kunt verzenden via je browser, computer of Facebook Portal. Dat laatste is een gadget van Facebook waarmee gebruikers kunnen videobellen.

WhatsApp vier apparaten
WhatsApp bèta 2.20.196.8. (Afbeelding: WABetaInfo)

Vier apparaten linken

Ook wordt in hetzelfde menu gemeld dat je tot wel vier apparaten kunt linken. Dat is een flinke upgrade: op dit moment krijg je meteen een melding als je WhatsApp bijvoorbeeld in meerdere browser-tabjes wilt gebruiken.

Op dit moment is nog vooral de vraag hoe ver Facebook zal gaan. Ja, de menuutjes zijn al verschenen in de bèta, de functionaliteit zelf is nog niet… functioneel. Voor nu wordt enkel de mogelijkheid toegevoegd om je WhatsApp aan macOS en een Facebook Portal te koppelen.

WhatsApp vier apparaten
WhatsApp bèta 2.20.196.8. (Afbeelding: WABetaInfo)

Framework

Kunnen we straks bijvoorbeeld ook meerdere telefoons koppelen? Uiteindelijk heeft Facebook plannen om al zijn chat-apps op een centraal framework te zetten.

Dat WhatsApp meer op Messenger zal gaan lijken qua flexibiliteit en beschikbaarheid ligt dan ook voor de hand. De vraag is hoe snel dat zal gaan.

Afwachten

Één ding is in elk geval duidelijk: achter de schermen zijn de ontwikkelaars van WhatsApp al druk bezig met de eerste stappen in die richting.

Nu is het een kwestie van afwachten tot Facebook officieel dit nieuws naar buiten brengt. Of tot de ontwikkelaars de functionaliteit verder uitbreiden en uiteindelijk hopelijk naar iedereen uitrollen.

Lees ook: WhatsApp introduceert twee langverwachte nieuwe features

WABetaInfo

Reageer op artikel:
WhatsApp fixt eindelijk irritatiefactor met nieuwe feature
Sluiten