Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Life 19 aug 2020

4 apps voor je smartphone waarmee je meer uit WhatsApp haalt

WhatsApp is in de basis een vrij simpele chat-app. Toch is Facebook al een tijdje op rap tempo nieuwe features aan het toevoegen. Maar wist je ook dat je nog slimmer van WhatsApp gebruik kunt maken met behulp van andere apps?

WhatsApp-applicaties

We zetten vier applicaties op een rijtje waarmee je nog meer uit de chat-app haalt. Of het nou om het verzamelen van stickers of het redden van je ogen gaat.

Square Pic

Het is je misschien nog nooit opgevallen: als je een foto op WhatsApp verstuurt, dan maakt de chat-app daar een vierkant van. Dat is meestal geen probleem, tot net het deel waar het om draait van de foto afgeknipt wordt.

Gelukkig is daar een oplossing voor: Square Pic. Dat is een app voor zowel iOS als Android waarmee je afbeeldingen om kunt zetten tot een vierkant. De app laat je zelf kiezen welk deel daarvoor gebruikt wordt. Zo kun je jouw vakantiefoto’s exact naar je familie sturen als je wilt.

Status Saver

Het is de vurige wens van Facebook dat we massaal statussen gaan delen op WhatsApp. Er is niet voor niets een tabblad voor in de app! In onze ervaring gebruikt echter bijna niemand de functionaliteit. Als je toch vrienden hebt die schitterende tijdelijke foto’s of video’s delen via een WhatsApp Status, dan hebben we goed nieuws voor je. Die kun je namelijk voor altijd opslaan middels een handige app genaamd Status Saver. En nu het slechte nieuws: Status Saver is enkel beschikbaar op Android. Balen.

Sticker Maker

Ja, de magische wereld van stickers. Van Nedermemes tot je favoriete scènes uit The Office: stickers hebben WhatsApp flink verrijkt. Er komen zelfs geanimeerde varianten aan, à la Telegram. Het voelt een beetje als de gloriedagen van MSN. Til je sticker-game naar een hoger niveau met Sticker Maker. Een app waarmee je, zoals de naam al doet vermoeden, je eigen stickers in elkaar kunt zetten. Pak een beschamende foto van je vriend, knip zijn hoofd uit, plak er een geinige tekst op en je hebt meteen een pracht-sticker. Op iOS en Android verkrijgbaar!

Message Portal

Er is weinig tergender dan een verwijderd bericht op WhatsApp. Vooral als de verzender niet wilt verklappen wat er oorspronkelijk stond. Gelukkig is er een oplossing voor dat soort situaties, mits je een Android-telefoon hebt. Message Portal slaat namelijk al je notificaties voor je op. Als het verwijderde bericht in kwestie dus als notificatie op je telefoon is binnengekomen, dan kun je ‘m in Message Portal alsnog lezen. Ideaal!

Reageer op artikel:
4 apps voor je smartphone waarmee je meer uit WhatsApp haalt
Sluiten