The French Dispatch: Wes Anderson is terug met een dikke sterrencast

Na Moonrise Kingdom en The Grand Budapest Hotel is het eindelijk weer tijd voor een nieuwe live-action film van Wes Anderson. Maak kennis met de eerste trailer en poster voor The French Dispatch.

The French Dispatch

In de tussentijd leverde de geliefde regisseur een korte film af en de opvallende animatiefilm Isle of Dogs. Nu is hij terug met een grote bioscoopfilm, met zijn meest indrukwekkende cast tot nu toe.

Bill Murray, Elisabeth Moss, Owen Wilson, Tilda Swinton, Fisher Stevens, Adrien Brody, Henry Winkler, Benicio del Toro, Léa Seydoux, Jeffrey Wright en Timothée Chalamet spelen onder andere een rol. En dan zijn we nog niet eens aan het einde van de lijst met topacteurs beland.

Liefdesbrief aan de journalistiek

The French Dispatch is Wes Anderson’s liefdesbrief, zijn eerbetoon aan de journalistiek. De kleurrijke film speelt zich af in de twintigste eeuw, in het fictieve Franse stadje Ennui-sur-BlasĂ©.

Kijkers volgen een Amerikaanse journalist die als correspondent werkzaam is in Frankrijk, voor een fictieve krant genaamd The French Dispatch of the Liberty, Kansas Evening Sun.

Bill Murray speelt Arthur Howitzer Jr., de redacteur van de krant wiens redactie bestaat uit personages die door Elisabeth Moss, Owen Wilson, Tilda Swinton, Fisher Stevens, Griffin Dunne en Wally Wolodarsky gespeeld worden.

The French DIspatch
Bron: Fox Searchlight Pictures

Wes Anderson is terug

Zij schrijven voor The French Dispatch verhalen die in de bioscoopfilm op het witte doek getoverd worden. Volg je het nog? Kort samengevat: The French Dispatch gaat over een fictieve krant en de redactie daarvan, en de journalistiek die ze bedrijven.

Dat klinkt misschien ietwat saai, maar we hebben het hier over Wes Anderson. Zijn kenmerkende stijltje sijpelt van de eerste trailer af. Op naar 24 juli, want dan komt The French Dispatch uit. Meer Anderson is altijd goed. In de tussentijd slingeren we The Grand Budapest Hotel maar opnieuw aan.

Reageer op artikel:
The French Dispatch: Wes Anderson is terug met een dikke sterrencast
Sluiten