Sixpack kweken? Deze vier dingen moet je doen naast keihard trainen

Ahhh, de sixpack. Het is misschien wel hét toppunt van een afgetraind lichaam. Zeker omdat de mannen die er één hebben, weten wat je ervoor op moet offeren. Grotendeels worden zichtbare buispieren gecreëerd in de keuken; dat wist je hopelijk al. Maar in de strijd tegen overtollig vet (of tegen dat allerlaatste randje) kan een extra tip of vier nooit kwaad.

Dat je alle gare oefeningen links kan laten liggen, dat is ook niets nieuws. Maar even een reminder met vier handige tips en tricks kan net dat verschil maken. Misschien gebruik je al het onderstaande allang in jouw dagelijkse leefstijl, misschien ook niet. In dat laatste geval; geef het een kans en voordat je het weet heb jij een jaloersmakende romp.

Sla de koolhydraten soms over

Uit mening onderzoek blijkt dat de beste manier om vet te verliezen het verminderen van je koolhydraten is. Lees goed: verminderen. Wees nou niet zo’n overdreven goeroe die nooit meer koolhydraten eet. Naast dat dit best wel onmogelijk is, maakt het het eten er niet leuker op (terwijl voeding ook gewoon leuk moet blijven heren) en hou je het waarschijnlijk niet vol.

Het verminderen is heel simpel; sla de koolhydraten in een maaltijd soms over. Begin bijvoorbeeld de dag met een eiwitrijke maaltijd, zoals een shake.

sixpack

Eiwitten voor die sixpack

Eiwit is de belangrijkste macronutriënt. Tijdens het aankomen, maar zeker bij het afvallen. Als je nog geen 1,8g eiwit per kilo lichaamsgewicht krijgt, moet je daar snel mee beginnen! Je kunt gemakkelijk spieren verliezen tijdens een cut, omdat het hebben van een calorie-tekort je spierweefsel in gevaar brengt. Het binnenkrijgen van voldoende eiwitten voorkomt dat dit gebeurt (creatine kan hier ook meehelpen).

Hongerig? Jongen, eet je groentes

Hou je het niet meer van de honger? Naast dat je je dan niet zo aan moet stellen, zijn groentes de beste vriend van je ‘bijna-zichtbare-sixpack’. Dit krachtvoer is hoog in vezels en relatief laag in calorieën; precies de combinatie waar je naar moet streven tijdens het afvallen.

Ook veroorzaken deze groenten een zogenaamd ‘Negatief Calorie-effect’. Dit betekent dat het meer energie kost voor je lichaam om dit voedsel feitelijk te verwerken dan het voedsel zelf bevat.

Supplementen zijn kul

Er bestaat niet zoiets als een supplement dat buikvet doet smelten. Je kunt het vet rond de buik niet met een pil laten verdwijnen als het warme zomerweer in Nederland. Je kunt écht lichaamsvet alleen verliezen met een calorie-gecontroleerd dieet. En dan bepaalt je eigen genetica het patroon van waar je na verloop van tijd op uitkomt.

Te geloven dat een wonderbes, groene thee of vetverbrandingssupplement een chemische stof kan bevatten die vet verbrandt, is gewoon dom. Zo. Weten jullie dat ook weer.

Musclehack

Reageer op artikel:
Sixpack kweken? Deze vier dingen moet je doen naast keihard trainen
Sluiten