Duitser vestigt absurd wereldrecord met kilometerteller Tesla Model S

Bij auto’s met 1 miljoen kilometer op de teller denk je vooral aan merken als Volvo, Volkswagen en Toyota’s. Oudere modellen die al jaren rondrijden. Opmerkelijk genoeg heeft een Duitser genaamd Hansjörg Gemmingen het echter met een auto uit 2013 voor elkaar gekregen, en dan ook nog eens een Tesla Model S.

Tesla Model S: 1 miljoen op de teller

Het is dan ook niet zo gek dat hij deze mijlpaal direct als een wereldrecord heeft bestempeld. Sinds 2014 is de Duitser al helemaal weg van zijn Model S, waardoor hij het voor je gevoel onmogelijke voor elkaar heeft gekregen. Dagelijks rijdt hij er namelijk zo’n 600 kilometer mee af. Daardoor is de teller van zijn tweedehands elektrische auto nu al tot de 1 miljoen kilometer opgelopen dus.

Dat zijn rijgedrag allesbehalve gemiddeld is, kun je alleen al afzien aan alles wat hij aan zijn Tesla Model S heeft moeten (laten) doen. De elektrische bolide (een Model S P85D+) zit namelijk al op zijn vierde motor en tweede accu. Voor de liefhebbers: de tweede accu gaat nu al 470.000 kilometer mee, de huidige motor 680.000 kilometer.

Niet slecht! Ook kon Gemmingen de meeste problemen verhelpen onder de garantie van de autofabrikant. Hij kreeg van Tesla een leenaccu waarmee hij 150.00 kilometer aflegde, tot het bedrijf van Elon Musk erachter was waardoor zijn eigen pakket kaduuk was. Op dit moment rijdt de recordhouder rond met een tweedehands gereviseerde accu.

Tesla Model S 1 miljoen
Bron: Hansjörg Gemmingen

Gedoe? Hartstikke tevreden!

Daar hoopt Gemmingen zo lang mogelijk mee te doen door de accu voornamelijk langzaam op te laden, ’s nachts bij hotels en op zijn eigen oprit. Alleen bij hele lange afstanden legt hij zijn Tesla Model S bij hoge uitzondering aan een Supercharger.

Dat klinkt als een hoop gedoe, maar opvallend genoeg is de Duitser juist zeer te spreken over de Tesla Model S. Slechts één keer bleef hij ergens steken, maar dat bleek zijn eigen schuld te zijn. Ook heeft hij niks te klagen over de rijervaring, bouwkwaliteit of service van de Model S.

Zijn record is dan ook vooral als een statement bedoeld, het voorbeeld dat er een alternatief voor vervuilend rijden is. Gemmingen vliegt zelf nooit. Check hieronder zijn verhaal en record-Tesla:

World Record! 1 Million Kilometre in a Tesla Model S

tesla1MioKM #DocTesla #teslakaufen Wenn ihr auch einen Tesla kaufen möchtet, kann ich euch begleiten beim Kauf und den Wagen untersuchen: https://www.youtube.com/watch?v=NEJIv4SyKrQ Weiter Informationen unter https://www.teslakaufen.com/ Unsere Motorsportveranstaltung: www.e-cannonball.de Unser Partner für Autostrom: https://www.lumenaza.de/de/emobil/ Wenn Ihr diesen Kanal unterstützen wollt, dann benutzt beim Kauf eines neuen Tesla diesen Empfehlungslink.

Autovisie

Reageer op artikel:
Duitser vestigt absurd wereldrecord met kilometerteller Tesla Model S
Sluiten