Redactie
Redactie accessories 12/08/2016

Welke van deze genegeerde gentleman’s essentials omarm jij?

Gentleman’s essentials: we kennen ze allemaal. We hebben ze allemaal: het navy colbert, die mooie das en een fraai pochet, een propere portemonnee, een hippe headphone. Maar er is zoveel meer. Je mag gerust spreken van vergeten gentlemen’s essentials. Welke omarm jij (opnieuw)?

De zakkam

Wie zegt dat een essential duur moet zijn? Wat is er gebeurd met die good old zakkam? Weet je wel: dat kleine uitvouwbare kammetje, jouw buddy voor onderweg waarmee je garandeert dat jouw haar altijd goed zit.

De visitekaarthouder

Trek jij nog steeds een verfrommeld, vergeeld visitekaartje uit je portemonnee? Argh! Een fraaie, compacte houder draag je gewoon in de binnenzak van je jasje en oogt een stuk verfijnder.

De dasspeld

We zien het nog zo vaak: een smetteloos geklede man die aan bijna alles heeft gedacht. Bijna alles, ja: gepoetste schoenen, shirt van Egyptisch katoen, fraai horloge, chique das…. Maar waar is die dasspeld? Een fraaie speld kan echt de finishing touch in je voorkomen zijn en vervult nog een functie ook.

De paraplu

Je ziet hen door de regen rennen: heren met een aktetas boven hun hoofd, of in hun jas schuilend voor de regen, terwijl daar toch een handig dingetje voor is: de paraplu. Wij hebben al vaker gewezen op het effect van een fraaie ‘plu.

De manchetknoop

Wij houden van fraaie jasjes en van customizen: waarom verenigen wij die twee liefdes dan zo weinig? Fraaie manchetknopen tillen je shirt naar een nog hoger niveau en je kunt hiermee ook jouw persoonlijkheid uitdragen.

De vlinderdas

Yessir: de vlinderdas, a.k.a. ‘de strik’. Door veel mannen louter gedragen tijdens die zeldzame gelegenheid waarop zij in smoking verschijnen. De stropdas, hoewel ook een essential, zou vaker mogen worden ingeruild ten faveure van de vlinderdas.

De hoed

Verziekt door festivalgangers (verder: no offence), maar ooit een symbool van gentlemenship. Wij hopen op een terugkeer van die tijden.

De sjaal

De sjaal heeft bij veel mannen een twijfelachtig imago. Dat is echt niet nodig. Zoals je kunt zien, kan een sjaal een verrijking zijn van je stijl. Om over het comfort nog maar te zwijgen.

Een goede gereedschapskist

Where did we go wrong? Je opa had er een, je vader heeft er een: waarom jij niet?

Leren handschoenen

[source id=”attachment_284552″ align=”none”][/source]

We weten het: het is zomer, dus het laatste waar je nu aan wilt denken zijn leren handschoenen. Check toch maar even of je ze al voor de winter in huis hebt.

Een goede fauteuil

Zie de gereedschapskist. Je opa had ‘zijn stoel’. Ook voordat-ie slecht ter been werd. Een goede fauteuil, jouw eigen signature chair is een verrijking voor je interieur.

Een goede reiskoffer

Ook als je op reis gaat, wil je er goed bijlopen, toch? Beetje knullig als je jouw bagage vervoert in een afgetrapte weekendtas.

Reageer op artikel:
Welke van deze genegeerde gentleman’s essentials omarm jij?
Sluiten