Weekendtip: proef het nieuwe Saints & Sinners bar menu van MR PORTER

Voor de moderne gent zijn er in Amsterdam vele plekken waar je kunt genieten van lekker eten en drinken. Toch komen we altijd terug bij één van onze favorieten: MR PORTER. Een fine dining steakhouse waar je niet alleen kunt genieten van de mooiste rib eye of tomahawk steak, maar ook een avondje heerlijk kunt loungen of hangen aan de bar. Daar vinden we sinds kort namelijk het nieuwe Saints & Sinners barmenu en wij hebben alvast een proefronde gedaan.

Binnenlopen bij MR PORTER voelt als thuiskomen, zelfs als je er nog nooit geweest bent. Bij binnenkomst word je welkom geheten door de prachtige stukken vlees die in een rijpingskast hangen. Vervolgens loop via een soort walkway met aan beiden kanten glas het restaurant binnen. Door de combinatie van hout met donkere elementen voelt MR PORTER warm aan. Er is een echt huiskamer gevoel, maar dan wel een hele stijlvolle huiskamer.

Het Saints & Sinners barmenu

En dan hebben we het nog niets eens gehad over het uitzicht. MR PORTER is gelegen in het historische Rijkskantoorgebouw. Op de bovenste etage welteverstaan en daar maken ze optimaal gebruik van. Door de hoge ramen kijk je neer op de stad en heb je een prachtig uitzicht op Het Paleis op de Dam. Als het ooit nog lente wordt, kun je zelfs buiten gaan zitten op één van de mooiste dakterrassen van Amsterdam. Dat gaat helaas nog wel even duren, dus snel weer naar binnen.

Na het zien van de prachtige stukken vlees en een blik te hebben geworpen in de open keuken wil je het liefste meteen aanschuiven. We geven je groot gelijk, maar we willen nu graag even de aandacht vestigen op het nieuwe barmenu. Daarom klommen we op een barkruk, maar je kunt ook gewoon in het lage lounge gedeelte gaan zitten. In beide gevallen kun je genieten van het nieuwe Saints & Sinners barmenu.

De cocktails van MR PORTER stellen nooit teleur

Dit is een extra cocktail menu voor nog meer keuze naast de al uitgebreide kaart. Hier vinden we verschillende cocktails in de categorie Sinner of Saint. Je kunt dus een keuze maken aan de hand van welke bui je bent. Ga je voor bescheiden? Of extravagant? Of kies je de bipolaire benadering en ga je voor zowel de eervolle, als de ondeugende cocktails. Het is jouw feestje. Zeker als je er ook nog wat bar food naast besteld.

Lees ook hier ons interview met de grote man achter MR PORTER: Yossi Eliyahoo

Het nieuwe Saint & Sinners barmenu was een goede reden om weer eens langs te gaan bij MR PORTER. Nieuwe cocktails (zoals de Pornstar Martini en de Porters Americano), maar dan wel van het niveau dat je gewend bent. Zeker een aanrader dus.

Je vindt MR PORTER aan de Spuistraat 175 in Amsterdam. Meer weten? Klik dan hier.

Reageer op artikel:
Weekendtip: proef het nieuwe Saints & Sinners bar menu van MR PORTER
Sluiten