Weekendrecept: The Heart Attack Burger

We ontdekken steeds beter wat jullie burger lovers kunnen waarderen. Hoe groter of gekker Mr Hungry Sam ze maakt, des te enthousiaster jullie raken. The Heart Attack Burger is daarvan het resultaat. Het enorme resultaat welteverstaan.

Ingrediënten (voor 2 personen)

– 2 afbakbroodjes
– 300 gram gehakt
– 2 theelepels knoflookpoeder
– 1 theelepel ketchup
– 1 kipfilet
– 2 theelepels paprikapoeder
– ½ theelepel chilipoeder
– 4 eetlepels bloem
– 2 eieren
– 1 tomaat
– 1 theelepel mosterd
– 2 eetlepels mayonaise
– 4 plakken kaas
– Zout en peper

Bereidingswijze

1. Leg de kipfilet op een snijplank en snijd deze in de lengte doormidden zodat je 2 mooie dunne plakken krijg. Sla de kip vervolgens plat.
2. Meng in een kom de bloem met het paprika- en chilipoeder. Klop de eieren los in een kom. Haal daarna de kipfilets door het ei en daarna door de gemengde bloem. Klop de overtollige bloem eraf.

3. Verwarm je oven voor en bak je broodjes volgens de verpakking af. Laat ze rusten.
4. Pak een grote kom en meng het gehakt met knoflookpoeder, ketchup, zout en peper. Verhit daarna een pan en bak de bacon lekker crispy. Giet een beetje olijfolie in dezelfde pan en bak zowel de burger als de gepaneerde kipfilet per kant ongeveer 3 minuten. Leg daarna een plakje kaas op de burgers en laat de burgers nog een minuut of twee in de pan. Hetzelfde doe je met de kipfilet.

5. Tijd om te bouwen. Meng de mayonaise met de mosterd en smeer een laagje op je broodje. Leg daarna dunne plakjes tomaat erop met wat rucola, gevolgd door de burgers en kipfilet met kaas. Je eindigt het geheel met een laagje krokante bacon. Neem nu rustig de tijd om hem op te peuzelen, het is tenslotte een flinke rakker.

Reageer op artikel:
Weekendrecept: The Heart Attack Burger
Sluiten