Weekendrecept: The Big Boy Burger

Net als vrouwen, hebben ook burgers de wonderlijke kracht om onze mannenbreinen bij de eerste aanblik al compleet te beheersen. Of het nou door de kadetten of andere rondingen komt is lastig zeggen, maar Mr Hungry Sam snapt in elk geval precies wat wij willen zien qua burgers en fotografie. Aanschouw hier zijn laatste creatie: The Big Boy.

Ingrediënten (voor 2 burgers)

360 gram rundergehakt
2 broodjes
1 hele ui
2 eetlepels BBQ saus
1 eetlepels baconblokjes
2 plakken ovengebakken spek
6 kleine augurkjes
1 eetlepel fijngehakte peterselie
1 theelepel mosterd
1 ei
1 eetlepel paneermeel
2 plakken kaas
Handjevol veldsla
Zout, peper, roomboter

Bereidingswijze:

Zet de oven aan en bak de bolletjes volgens de verpakking. Halveer de ui en snij deze in dunne ringen. Zet nu een klein pannetje op het vuur en bak de bacon. Gooi na 1 minuut de ui erbij en bak ongeveer 3 min door waarna je het vuur laag zet.  Voeg dan de BBQ saus en een snufje peper toe. Roer het goed door elkaar en laat het staan.

Plaats het gehakt in een grote kom om te mixen. Snij de peterselie fijn en voeg deze bij het gehakt. Voeg daarna de mosterd, het ei, paneermeel en wat zout en peper toe. Mix alles goed door elkaar en maak er twee mooie burgers van. Leg ze opzij en laat ze even rusten.

Zet nu een pan op hoog vuur met wat olijfolie. Plaats de burgers in de pan en voeg daarna een klontje boter toe. Bak de burgers ongeveer 3 á 4 minuten per kant. Met een lepel kun je de boter en de jus uit de pan over de burger gieten. Wanneer de burgers bijna klaar zijn, pak je een plak kaas en leg je deze op je burger. Zet je vuur nu op laag en laat ze nog ongeveer 2 minuten in de pan bakken met deksel erop.

Tijd om te bouwen. Halveer je broodje en leg er een handjevol veldsla op. Leg daar bovenop de smokey bacon uitjes. Je burger komt hier bovenop met nog een plak ovengebakken spek en wat augurkjes. Tijd om van deze grote jongen te genieten.

My little sister is here for a visit, that means a burger to greet her! ? Made this Big Boy with all kinds of delicious ingredients ? Recipe will be online this weekend. Keep an eye out for my website and the awesome @mannersnl. Watch out for us! ?

A photo posted by Mister Hungry Sam (@mrhungry_sam) on

Reageer op artikel:
Weekendrecept: The Big Boy Burger
Sluiten