Weekendrecept: Garlic Cheesy Burger

Het is inmiddels een vaste rubriek, de Weekend Recepten van burgerbouwer Mister Hungry Sam. Hij deelt normaliter zijn kennis en heerlijkheden op zijn Instagram en sinds kort ook exclusief op Manners. En ja, dat komt jullie weekend zeer ten goede. Check bijvoorbeeld deze waanzinnige Garlic Cheesy Burger. Wawawiwa, om je grillplaat bij af te likken.

Ingrediënten (voor 2 personen)

– 2 eetlepels geraspte kaas
– 1 teentje knoflook
– 2 plakken cheddar kaas
– 1 tl fijngehakte tijm
– 240 gram rundergehakt
– 2 burgerbroodjes
– 1 hele ui
– 3 tl bruine suiker
– 1 el mosterd
– 2 el mayonaise
– 4 bacon strips
– 1 tl ketchup
– Handjevol rucola
– Zout, peper en roomboter

Bereidingswijze

Doe 2 eetlepels mayonaise en 1 eetlepel mosterd samen in een kommetje. Mix dit goed door elkaar. Snijd/pers de knoflook fijn en voeg dit bij het gehakt. Voeg daarna de tijm, ketchup en geraspte kaas toe. Mix wederom goed door elkaar, besprenkel met peper en zout en maak er twee mooie burgers van. Bij het bakken zal de geraspte kaas smelten in je burger.

Toast je broodjes voor die extra flavour. Zet een pan op met boter en laat dit goed heet worden. Doe de burgers in de pan. Bak aan elke kant van je burger ongeveer 3-4 minuten. Wanneer je burger bijna klaar is met grillen, leg je een plak cheddar op je burger en laat je dit heerlijk smelten.

Nu ben je klaar. Haal de burgers uit de pan en leg het even op een keukenrol. Zodat het vet eruit druipt en let it rest. Laat de pan weer goed heet worden en bak de bacon strips. Laat ze daarna goed uitlekken op een keukenrol en cripsy worden.

Snijd de uien in dunne ringen. Doe een beetje roomboter in dezelfde pan waar je de bacon in hebt gebakken. Als de roomboter heet is geworden, voeg je uien toe. Bak ze even op medium vuur. Wanneer de uien gaar zijn, voeg je de 3 theelepels van bruine suiker toe. Blijf roeren, zodat de suiker niet aanbakt. Kook dit geheel voor 2 minuten tot het is gekarameliseerd. Nu kun je de onderkant van je broodje besmeren met mosterd-mayonaise saus. Rucola en bacon strip als eerste. Daarna leg je met liefde je burger erop om deze zachtjes toe te stoppen onder een dekbed van uitjes en het bovenste broodje. Dat was alles. Ofwel: tijd om te genieten.

Een foto die is geplaatst door Mister hungry Sam (@mrhungry_sam) op

[FB_AANJAGER]

Reageer op artikel:
Weekendrecept: Garlic Cheesy Burger
Sluiten