Zo bouw je de perfecte, traditionele Gin Tonic

De lente is in aantocht en dat betekent dat het seizoen voor Gin Tonic’s – net als het weer – langzaam begint op te warmen.  Een traditionele Gin Tonic maak je zo. 

Gin

De perfecte Gin Tonic begint, hoe kan het ook anders, met goede gin. Er zijn vele soorten, allemaal uit verschillende windstreken, maar de echte gin komt uit Groot-Brittannië. Leuk om te weten: gin is eigenlijk een gefaalde kopie van de Nederlandse jenever. We mogen het geen slap aftreksel noemen, want gin is velen malen populairder dan een kopstoot. Voor een perfecte zomer GT wil je een frisse gin gebruiken. Een goede optie is Tanqueray Ten.

Tonic

Tonic water is uiteraard de op-een-na belangrijkste component in dit drankje. Je denkt vaak al meteen aan Schweppes of Royal Club, maar die mag je nu even vergeten. Kies deze neutralere en honderd procent biologische tonic van Fever Tree. Hier zijn geen suikers aan toegevoegd. De mix van kruiden en lemongrass extracten zijn niet overheersend. Je hoeft met de tonic namelijk geen smaak toe te voegen aan de drank. Dat doen we namelijk met vers fruit.

Fruitige smaak

Een Gin Tonic wordt afgemaakt met limoen, citroen en andere groenten en fruit. Om een ‘GT’ zijn frisse karakter te geven, pers je een halve limoen door de gin. Roer een paar keer door de gin zodat de fruitsappen goed mengen met de drank. Gebruik altijd een gekoeld glas. Als het ijs smelt voor je de gin mixt met het fruit, krijg een waterig smaakje aan de gin.

Maak hem af met een schijfje citroen. Doe dit pas in het glas als je de tonic en ijs hebt toegevoegd. Tip: snijd twee partjes van een zoete, sappige appel en laat die een paar minuten intrekken totdat de sappen uit de stukken appel vermengd zijn met de tonic en alcohol. Je zal een paar keer goed moeten roeren om alle smaken te mengen.

Stap voor stap

  1. Zet een droog glas voor een half uur in de vriezer.
  2. Neem het glas en vul hem met ijsblokken.
  3. Pak een (ounce) maatbeker en vul hem met de gin. 2oz is genoeg.
  4. Schenk de gin in het glas met ijs en knijp een halve limoen uit.
  5. Meng de alcohol met de limoensap en roer alles goed door.
  6. Schenk het glas vol met tonic.
  7. Snij een schijf citroen en laat het tien minuten intrekken.
  8. Tot slot, snij twee partjes appel en voeg ze toe.
  9. Cheers!
Reageer op artikel:
Zo bouw je de perfecte, traditionele Gin Tonic
Sluiten