Joris van Velzen
Joris van Velzen Kleding 17 nov 2014

How to wear – Tweed

Het is fris: de Nederlandse winter is aangebroken. Een periode waarin je outfit om verandering of een extra laagje vraagt. De meeste mannen zijn bang om seizoenskleding te kopen en hebben daardoor te vaak standaard kleding in de kast hangen. Je op het seizoen kleden is even stijlvol als handig en wat is dan beter voor in de winter dan tweed?

Tweed

De onafgewerkte, ruwe wol houdt al honderden jaren de mensen warm. Traditioneel werd het gedragen door de elite die tijdens het jagen jassen van tweed droeg. Van origine is het vooral een robuuste stof: zeer sterk en duurzaam, waardoor een jas of pak jaren mee kan. Maar tweed kan ook tijdloos stijlvol zijn.

De Engelse herenmode is zeer in trek, dus ook de pakken van tweed. Zo beginnen steeds meer modewerken dit in hun collectie op te nemen voor een zeer schappelijke prijs. Zelfs Primark wist Harris Tweed te strikken voor een zeer betaalbare outfit. Wij zoeken het natuurlijk iets hoger op.

Een driedelig tweed pak in de kleur grijs is de beste investering die je deze winter kunt maken. Het is modebewust, het ziet er stijlvol uit en het is perfect te combineren met de items in je kledingkast. Zo kun je de broek afzonderlijk dragen met een trui, maar ook het jasje staat perfect op een jeans.

Tweed jasje

Elke man zou dit in zijn kast moeten hebben voor de koudere maanden. Dit jasje kun je haast met alles combineren: zo zal zowel een jeans als een chino geweldig staan onder een colbertje van tweed en de combinatie met zowel nette schoenen als sneakers gaat prima.

Een zeer toffe combinatie is een grijs tweed jasje met een goed paar denim jeans, een blauw oxford shirt, bruin leren brogues en een gebreide das. In deze look laat je het tweed jasje de hoofdrol spelen, doordat je het shirt, broek en das in blauwtinten draagt.

Tweed broek

Tweed broeken zijn zeer veelzijdig, maar ook zeer comfortabel. Het draagt heerlijk, maar zal ook niet snel slijten, daarnaast is het heerlijk warm. Het veelzijdige zit hem in de combinaties, zowel een denim shirt als een coltrui zijn een perfecte match. Wil je het toch formeel houden, dan zal een grijze of navy wollen broek onder vrijwel elke blazer perfect staan.

De perfecte combinatie voor een tweed broek in het weekend is met een coltui en dress-boots. Deze basic combinatie zal elke man verbluffend staan deze winter.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
How to wear – Tweed
Sluiten