Joris van Velzen
Joris van Velzen Kleding 10 nov 2014

How to wear: De riem

Moet ik in deze outfit een riem aan? Het is een vraag die veel mannen zichzelf stellen wanneer de outfit voor de dag wordt samengesteld. De riem is uitgevonden met de functie: de broek omhoog houden, maar is net zozeer een stijlitem. De riem is een belangrijke accessoire geworden, die valt of staat met een outfit. Weten wanneer je de juiste riem moet dragen? Lees dan deze how to wear.

De riem is een ‘eye catcher’, zonder dat je het weet.

Wanneer draag ik een riem?

Bij elke outfit is een riem een pre, maar bij een pak is het een must. Draag jij liever geen riemen, dan zullen we je daar niet toe verplichten (bretels kunnen een tof alternatief zijn als je toch jouw broek omhoog wilt houden). Realiseer je echter wel dat een riem veel kan doen voor jouw uitstraling.

Outfits waarin een riem essentieel is

Zowel we net al schreven, is een riem belangrijk bij je pak. De gouden regel: match deze altijd met jouw schoenen. De riem en de schoenen spelen zo’n belangrijke rol, dat ze vrijwel in elke kleur te dragen zijn, mits ze in het totale plaatje van het pak passen. Ga voor een subtiele riem met een strakke gesp, zoals in deze voorbeelden.

Als je voor een informelere look gaat, kun je kijken naar helden als James Dean en David Beckham: zij dragen vrijwel altijd een brede riem in combinatie met jeans en een t-shirt. De riem is voorzien van een brede gesp met stevig metaal. De riem maakt ook een match met de stevige boots die onder deze outfit worden gedragen.

De Juiste lengte en breedte

De lengte van een riem is zeer belangrijk, want zowel een te kleine als te grote riem kan raar ogen. Zorg dat je bewust bent van je maat, zodat je deze fout niet maakt. Een makkelijke manier om dit op te meten is met een meetlint langs je middel. Kies ook de juiste breedte: dit hangt grotendeels af van de gelegenheid en de kledingstijl. Draag een smalle riem in combinatie met een chino of een pak. De brede riemen zijn uitstekend voor bij jeans en street style looks.

.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
How to wear: De riem
Sluiten