Joris van Velzen
Joris van Velzen Kleding 9 jun 2014
Leestijd: 2 minuten

How to wear: De broek op de juiste lengte

Fit, het magische woord als het gaat om fashion bij Manners. Een goede fit maakt je outfit. Zonder een goede fit kun je nog de mooiste stoffen en kleding hebben maar het resultaat zal tegenvallen. Bij een broek moet je op veel punten letten, waarbij de juiste lengte een grote rol speelt. De extra touch van een opgerolde broekspijp kan je outfit maken of breken. We zorgen ervoor dat je niets aan het toeval over hoeft te laten en vertellen je waar je op moet letten.

De broek op de juiste lengte

Schaam je niet om in de winkel je maten op te laten nemen voordat je broeken gaat passen. De meeste confectiebroeken kennen gerelateerde lengte- en taillematen. Dit zorgt er echter wel voor dat de broek vierkant oogt wanneer je deze draagt. Een goede tip is dan ook om te gaan voor een kleine afwijkende maat, bij voorkeur in de vorm van wat extra lengte omdat je dit gemakkelijk kunt compenseren.

Opgerolde pijpen

Opgerolde pijpen zijn de trend van 2014. Dit is een goede manier om een lange broek te dragen bij goed weer, wanneer je de korte broek voor het weekend wilt (of moet) bewaren. De blote enkels geven de juiste nadruk op de bootschoenen die je hieronder kan dragen. Eigenlijk zou je elke schoen kunnen dragen zo lang ze niet boven je enkels uitkomen. Let er wel op dat de broek goed aansluit op de enkels, want mocht de pijp te los zitten dan maakt dit je enkels dun je onderlichaam vormloos.

De broek voor het moderne pak

Bij een pak is de broek op de juiste lengte cruciaal. Een broek die op de enkel is afgesneden, is eentje die precies goed past bij een pak. Een echte Manners-man laat niet zijn schoenen verdwijnen onder een stuk broekspijp. Vaak als je dit soort broeken/pantalons past, is dit moeilijk in te schatten. Lijken de pijpen iets te kort, dan raden wij deze aankoop sterk af, maar zijn de pijpen iets te lang, dan is er geen enkel probleem. Ga opzoek naar een goede klerenmaker die voor een tientje jou broek kan inkorten precies zoals jij hem wilt. Overigens bieden de betere herenzaken deze service in-house aan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
How to wear: De broek op de juiste lengte
Sluiten