Thomas Aalderink
Thomas Aalderink | LinkedIn Life 13 augustus 2018

Wayne Rooney redt zijn ploeg met epische actie in blessuretijd

Toen Wayne Rooney een jaar geleden terugkeerde bij zijn jeugdliefde Everton hadden veel fans goede hoop. Na dertien jaar bij Manchester United was het tijd om zijn oude club te hulp te schieten. Het liep anders. Ondanks tien doelpunten van de Britse aanvaller eindige Everton op een teleurstellende achtste plek. Daarnaast ging ook het WK aan hem voorbij. De carrière van de ooit zo grote Wayne Rooney leek als een nachtkaars uit te gaan.

Toen hij ook nog eens besloot om te vertrekken naar Amerika leek het helemaal over. Dit is de plek waar voetballers heen gaan om nog even hun zakken te vullen. Gelukkig is dat Wayne Rooney zijn eer te na. Hij is altijd een speler geweest die het grotendeels moest hebben van zijn inzet en daar is geen verandering in gekomen. Dat liet hij afgelopen nacht nog maar weer eens zien in het shirt van zijn nieuwe club: D.C. United.

Wayne Rooney kan het nog

De club uit Washington speelde thuis tegen Orlando City. Tot twee keer toe kwam de ploeg van Rooney op voorsprong, maar moest ook twee keer de gelijkmaker incasseren. Het leek er daardoor op dat beide ploegen met een punt genoegen moesten gaan nemen, maar daar bracht Wayne Rooney in de ultieme slotfase nog even verandering in. De aanwinst toonde zijn klasse en liet zien dat hij nog niet verleerd is.

Sick play by Wayne Rooney!!! DC United win in stoppage time!!

D.C. United captain Wayne Rooney makes a long run and a sensational tackle to win back the ball and then lofts the perfect assist to lift DC to a dramatic stoppage-time winner against Orlando City.

Een epische sprint, een fantastische sliding en vervolgens ook nog een assist over bijna vijftig meter. Met drie doelpunten was Luciano Acosta de man van de wedstrijd, maar die prijs had hij zeker te danken aan Wayne Rooney. Dankzij zijn inzet, passie en traptechniek pakte D.C. United de drie punten. Die hadden ze ook wel nodig, want het team uit de Amerikaanse hoofdstad staat momenteel onderaan in de Eastern Conference.

Er is nog hoop voor D.C. United

Gaat Wayne Rooney dan laatste worden in zijn debuutseizoen? Daar lijkt het niet op, want D.C. United heeft aanzienlijk minder wedstrijden gespeeld dan de concurrentie en het gat naar de play-off plaatsen is nog overbrugbaar. Alles is dus nog mogelijk voor de Engelsman.

Nieuwsblad.be

Reageer op artikel:
Wayne Rooney redt zijn ploeg met epische actie in blessuretijd
Sluiten