Thomas Aalderink
Thomas Aalderink | LinkedIn Life 4 augustus 2020

Waylon roept met eerlijk foto op tot meer body positivity voor mannen

Body positivity is hard op weg om het woord van 2020 te worden. Je kunt geen vrouwen tijdschrift openslaan of het gaat over eerlijke foto’s. Perfectie mag niet de standaard worden. Volledig terecht, maar hoe zit dat eigenlijk bij mannen? Bij body positivity denk je direct aan vrouwen en dat slaat natuurlijk nergens op. Gelukkig breekt Waylon nu de ban voor de man.

Hoewel het streven naar een perfect lichaam een groter ding is bij vrouwen, ligt er ook behoorlijk wat druk op mannen. Een sixpack is geen vereiste, maar een beetje strak moet je er wel bijlopen. Het ideale mannenlichaam is volgens velen ook gewoon gespierd en strak. Dat is onrealistisch, maar zorgt er wel voor dat ook veel mannen worstelen met hun lichaam.

Body positivity: nu ook voor mannen

Daarom is body positivity ook belangrijk voor mannen. Wees gelukkig met je lichaam en trots op wat je hebt. Laat je geluk niet afhangen van een kilootje meer of minder. Waylon geeft in ieder geval het goede voorbeeld. Op Instagram deelde hij gisteren een foto van zichzelf met ontbloot bovenlijf.

Dit is zeker niet het ideaalbeeld dat nog te vaak geschetst wordt, maar daar heeft Waylon maling aan: “#bodypositivity Ook voor mannen… 40 jaar, nooit intensief gesport, alle drugs gebruikt, heel veel gedronken, nog meer gegeten en inmiddels te lui om voor een sixpack te gaan… Vind ik het erg? Nope”

Waylon geeft het goede voorbeeld

Waylon geniet van het leven en weet dat je daar een bepaalde prijs voor betaalt. Daar schaamt hij zich totaal niet voor, maar is ook zo eerlijk om te vertellen dat hij er niet altijd blij mee is. In het bericht vertelt Waylon dat ook hij wel eens baalt wanneer hij in de spiegel kijkt. Daar is gelukkig niks mis mee.

Belangrijk is dat je vooral kijkt naar wat je wel goed kan. Zo laat Waylon weten dat hij misschien geen twintig keer kan opdrukken of 75 kilo kan bankdrukken, maar dat hij wel goed kan zingen. Uiteindelijk is je mentale gezondheid belangrijker dan een overdreven fit lichaam. Of zoals Waylon het zegt: M’n hoofd is sterker dan m’n lichaam en daarom kan ik alles wat ik wil.

Vrouwen willen geen sixpack

Je wordt waarschijnlijk veel gelukkiger als je dat overdreven gespierde droombeeld loslaat. Je hebt het ook nergens voor nodig. Zelfs niet om indruk te maken op vrouwen. Zo bewees Zac Efron onlangs. De acteur heeft in zijn nieuwe Netflix serie afscheid genomen van zijn bizarre sixpack, en veel vrouwen vonden hem nog nooit zo aantrekkelijk.

Reageer op artikel:
Waylon roept met eerlijk foto op tot meer body positivity voor mannen
Sluiten