Redactie
Redactie accessories 5 aug 2015

Watch Wednesday: wat horloges bijzonder maakt

Hodinkee is een wereldwijd toonaangevend online magazine voor horlogeliefhebbers. Oprichter Ben Clymer is dan ook een autoriteit op het gebied van mechanische horloges. Dat is hij niet van het ene op het andere moment geworden, natuurlijk. Want, zo vertelt Clymer, pas als je heel wat jaren onder de riem hebt in de horlogewereld begin je te begrijpen hoe deze precies werkt en welke bijzondere horloges er zijn.

Ben Clymer showt in deze video een deel van zijn collectie maar doet ook een aantal interessante uitspraken. De opvallendste: of een horloge in zijn ogen waardig is om op genomen te worden in zijn collectie, heeft niets met de prijs te maken. Originaliteit, kwaliteit en het verhaal achter het horloge: dat is wat voor hem een horloge bijzonder maakt. In deze video legt hij uit waarom onder andere zijn Zenith El Primero en Rolex ‘Paul Newman’ Daytona zulke bijzondere horloges zijn.

Mocht je desondanks twijfelen aan Ben’s smaak, bedenk je dan goed dat hij in deze prachtige vintage Porsche rondrijdt.

Een mening blijft echter ook gewoon een mening. Zelfs die van een kenner. Wil jij op zoek gaan naar een fraai vintage/gebruikt horloge dat bij je past, lees dan de onderstaande handleiding om er zeker van te zijn dat je een goede koop doet.

[RELATED_ARTICLE article_id=”228645″]

Reageer op artikel:
Watch Wednesday: wat horloges bijzonder maakt
Sluiten