Redactie
Redactie accessories 15 apr 2018

Wat vrouwen écht van je horloge vinden

Net als sportwagens en indrukwekkende jachten, worden grote horloges vaak gezien als een manier om tekortkomingen van de man te verbloemen. Dat je als man zijnde daarmee opvalt is één ding. Of het verstandig is, is vaak een tweede vraag.

Het is 2018, het jaar van de instabrag foto, het Gucci maximalisme en andere manieren om aandacht te trekken. Met de verandering van de maatschappij, verandert ook de manier waarop we aandacht trekken en aandacht vragen. Met name de vraag hoe vrouwen op je nieuwe horloge zullen reageren, is dan opeens zeer actueel.

Het antwoord op die vraag is niet alleen voor ons interessant, ook de Duitse winkelketen Montredo wilde dit weten. En wat bleek: some things never change. Voor vrouwen zijn details nog steeds belangrijk. Less is more, dus. Zo hebben vrouwen een duidelijke voorkeur voor een subtiele vormgeving van een horloge bij de man.

Deze modellen scoorden slecht

Modellen van Nomos Tangente en de Max Bill Automatic van Junghans scoorden voortreffelijk. Opvallend genoeg scoorden de grote namen zoals Omega en Rolex minder goed. Met name de bekende modellen als de Oyster Perpetual Datejust scoorden ronduit slecht. Amper 45 procent van de ondervraagde dames gaven aan dat dit type hun voorkeur had.

Mocht je daarnaast, als man zijnde, de illusie hebben om indruk te kunnen wekken met een Hublot’s Big Bang Gold en de Audemars Piguet’s Royal Oak, denk dan gerust nog een keer na. Beide horloges scoorden bedroevend slecht, ondanks de ogenschijnlijk imposante uitstraling. De klassieke, vierkante modellen zoals de Jaeger-LeCoultre Reverso en de TAG Heuer Monaco zijn overigens ook duidelijk op hun retour, beide modellen scoorden amper 24 procent volgens de dames.

De conclusie die we kunnen trekken is dat bescheidenheid het beter doet dan de patserige modellen. Aandacht voor de persoonlijke verzorging doet het altijd goed bij de dames, maar overkill is absoluut funest. Wil je dat je volgende date niet beperkt blijft tot die ene keer, doseer dan de aandacht die je aan jezelf geeft. Dress to impress, maar houdt het beperkt.

 

 

Reageer op artikel:
Wat vrouwen écht van je horloge vinden
Sluiten