Jouw favoriete luchtje zegt precies wat voor type man jij bent

Sommigen spuiten elke ochtend een luchtje op voor ze naar werk gaan, anderen bewaren hem liever voor een speciale gelegenheid. Het dragen van een eau de cologne gaat dieper dan alleen lekker ruiken. Het luchtje dat jij graag draagt zegt namelijk meer over jou als man, dan je in eerste instantie denkt.

Het selecteren van een fragrance die bij jou past begint uiteraard bij de geur van het luchtje. Logisch! Het stopt daar echter niet. Het kiezen van een geur die jij aangenaam vindt is een psychologisch proces. Stel: je bent in een parfumerie bij de herenafdeling verschillende geurtjes aan het testen. Dan is er altijd één die jouw absolute voorkeur heeft. Dit luchtje zal vaak dan ook gepaard gaan met jouw levenskeuzen, stijl en gedragspatroon. De geur, of liever gezegd de feromonen vertellen je bewust, maar ook deels onbewust, dat je cologne lekker vindt.

“Je zou kunnen stellen dat dit het luchtje is dat Harvey Spectre in zijn badkamerkast heeft staan.”

Citrustonen

Een fris mannelijk parfum dat een hintje citroen of sinaasappel bevat is vrij toegankelijk. Veel vrouwen vinden het lekker, maar het is niet heel spannend. Een naar citrus geurend cologne wordt doorgaans geprefereerd door de optimist, de blijere man met weinig zorgen. Het is een sportief luchtje, dus de gemiddelde sporter zal ook sneller een voor een Tom Ford’s gaan dan voor een Gucci Pour Homme.

Omdat deze man het meeste uit zijn leven wil halen zal hij sneller geneigd zijn om een citrus geurend luchtje te kopen. Het blijkt dat de citroengeuren zorgen voor een verbeterd humeur en cognitief vermogen.

Sport geuren

Een sportief luchtje ruik je vaker op de werkvloer dan in de club. Een man die bij voorkeur een sportief geurtje draagt wil de wereld laten zien dat hij niet bang is voor uitdagingen, dat hij graag hard werkt en veel ambitie heeft. Ook dit is een zeer toegankelijke cologne, maar vanwege het neutrale karakter van het luchtje zul je niet veel hoofden doen draaien. Het is spijtig, maar logisch. Een sportieve eau de cologne is simpelweg niet uniek. Het is een blend van karakteristieken die andere geurtjes uniek maken.

Er is uiteraard niets mis met een sportief luchtje. Het is vooral een veilige optie en daarom is het van groot belang dat elke man tenminste een lekker sport luchtje in het bezit heeft. Al is het maar om een keer te kunnen afwisselen. Een van de lekkerste en meest uitdagende sport geurtjes is die van Paco Rabanne.

Luchtje

Houttonen

Nu wordt het wat specialer. Een eau de toilette met een sterke houtige geur kan een flinke boost geven aan een man’s sexappeal. Houttonen versterken een man zijn masculiniteit en geven hem een vertrouwde en volwassen uitstraling. Je zou kunnen stellen dat dit het luchtje is dat Harvey Spectre in zijn badkamerkast heeft staan. Het is de vaste geur van een vastberaden man die duidelijke doelen stelt en weet hoe hij die moet behalen.

Is dit niet helemaal jouw stijl, maar wil je er wel eens mee experimenteren? Probeer dan de Terre d’Hermès eens. Het is geen duur parfum, maar dat wil niet zeggen dat hij niet lekker is.

Marine

Deze geur zou je kunnen zien als de tegenhanger van de houttonen. De minimalistische man geeft zijn voorkeur aan deze cologne. Het is een frisse geur die niet al te sterk ruikt en een natuurlijk karakter heeft. Het maakt niet echt uit of je een sportief type man bent, of een echte carrièretijger. Een geur zoals deze geeft je een rustige uitstraling.

Het zijn de luchtjes van Kenzo Pour Homme die jouw voorkeur hebben. Begrijp ons niet verkeerd. Minimalistisch zijn heeft niets te maken met niets willen doen of hebben. Je bent gewoonweg sneller tevreden en stelt minder eisen aan het leven. Jij weet hoe je met weinig optimaal kan genieten.

luchtje

Floral

Het klinkt wellicht wat vrouwelijk, maar bloemgeurige luchtjes kunnen heel wat zeggen over een man. Verwacht niet dat deze man vrouwelijke trekjes vertoont. Hij weet juist wat hij lekker vindt, hij komt graag goed verzorgd voor de dag en een duidelijke stijl heeft. Met name de zacht roosgeurige luchtjes zijn zeer populair bij westerse mannen. Het versterkt zijn sexappeal, waardoor hij zelfverzekerder overkomt, maar hij zal nooit naast zijn schoenen gaan lopen.

Heb jij nog nooit een bloemig luchtje gehad? Probeer dan de Dior Homme eens. De subtiele geur zal menig vrouw dichter naar jou toe trekken.

Reageer op artikel:
Jouw favoriete luchtje zegt precies wat voor type man jij bent
Sluiten