Redactie
Redactie Life 20 apr 2016

Wat doen Elon Musk, Bill Gates en 6 andere miljardairs in het weekend?

Het weekend is een magisch moment in de week waarin dromen uitkomen of dromen in je bed de standaard is. Maar wat zou je in het weekend doen als je aan het roer staat van een miljoenen-/miljardenbedrijf? Ga je compleet los of zoek je juist plezier in de kleine dingen? Dit is wat vooraanstaande miljardairs doen. 

Richard Branson

De Britse zakenman en oprichter van de Virgin Group is de helft van z’n tijd zakenreizen aan het maken en spendeert de andere helft op z’n privé-eiland in het Caribische gebied. ‘Ik weet dat ik het niet zou moeten doen, maar ik feest nog altijd graag tot in de late uurtjes’, vertelt hij in een interview met The Telegraph. Na het feestje gaat hij meestal nog even naar z’n dakterras om de sterren te bekijken. De romanticus.

De volgende ochtend staat hij standaard vroeg op om een rondje om zijn eiland te zwemmen. ‘Het is bijzonder mooi! Ik zie veelal gevlekte adelaarsroggen, reuzeschildpadden en een aantal haaiensoorten langs zwemmen. Nee, haaien zijn niet beangstigend. Ze hebben helemaal niet de neiging om je lastig te vallen. Alleen als ze je per ongeluk aanzien voor een zeehond, dan wel.’ Dus.

Elon Musk

De CEO van SpaceX en Tesla heeft vijf zonen, met wie hij het liefste zijn weekend doorbrengt. Tijdens SXSW vertelde hij echter dat zijn zonen niet constant aandacht nodig hebben, ‘dus op die momenten kan ik het niet laten om toch een paar mailtjes te versturen’.

Jack Dorsey

De oprichter van Twitter vertelde tijdens Techonomy 2011 dat hij elke (werk)dag een thema geeft, zodat hij aan het begin van de dag direct weet op welke taken hij moet focussen. Op zaterdag maakt hij vaak uitgebreide wandelingen en zondag gebruikt hij om te reflecteren, strategieën te bedenken en om zich klaar te maken voor de rest van de week.

Bill Gates

Tijdens Reddit AMA 2015 vertelde de rijkste man ter wereld dat hij het weekend had doorgebracht met ‘some old-fashioned fun’. Zo ging hij mee naar de manege om zijn dochter te zien rijden op haar paard. ‘Twintig jaar geleden bleef ik 24/7 op kantoor, maar inmiddels ben ik iets rustiger en wijzer geworden.’

Mark Cuban

De Amerikaanse miljardair, zakenman, filmproducent en tv-persoonlijkheid probeert in het weekend een zo normaal mogelijk leven te leiden, vertelde hij aan het publiek tijdens SXSW 2014. ‘Op zaterdagochtend komt er een oppas, dus dan heb ik de tijd om te sporten. De rest van het weekend spendeer ik samen met mijn familie. Ik verzorg het diner, breng mijn kinderen naar bed en doe eigenlijk niks bijzonders.’

Sergey Brin

De cofounder van Google is een groot liefhebber van extreme sporten. Uit een helikopter springen, hockey op skates, trapezespringen; you name it. Meer over zijn interesse in sport, lees je hier.

Tim Gunn

De modegoeroe, presentator en acteur vertelde tegen The New York Times dat hij elke zondag doorbrengt in het Metropolitan Museum in New York. ‘Ik ben een groot liefhebber van de kunst. In het weekend ga ik meestal eerst naar de Griekse en Romeinse galeries toe. Daar vind ik elke keer weer schilderijen die mij zowat van de grond liften. Het kan soms heel emotioneel zijn.’ Vervolgens gaat hij naar de Balcony Lounge om wijn te drinken en een broodje te eten, terwijl hij op z’n iPad naar meer informatie zoekt over de schilderijen.

Adam Nash

Nash heeft een CV om eng van te worden. Zo werkte hij voor onder andere LinkedIn, eBay en Apple. Op dit moment deelt hij de lakens uit bij investeringsmaatschappij Wealthfront. Nash schuift niet onder stoelen of banken dat hij graag uit eten gaat en onder de mensen is. Tegen Quora zei hij: ‘We zijn allemaal mensen, dus ook ik breng graag tijd door met andere mensen. Het is voor mij een goede manier om op te laden en zaken in perspectief te zetten.’

Zo blijkt maar weer, zelfs met meerdere miljoenen of miljarden op je rekening, geldt een oude wijsheid: oost west, thuis best. Behalve voor Richard Branson dan. Hoe kan het ook anders.

 

Reageer op artikel:
Wat doen Elon Musk, Bill Gates en 6 andere miljardairs in het weekend?
Sluiten