Warner Bros. stelt The Batman en meer uit (maar er is ook goed nieuws)

Fans moesten al lang geduld hebben voor The Batman, en daar komt nu nog een schep bovenop. Warner Bros. heeft de lancering van de film namelijk vier maanden uitgesteld.

De film zou initieel op 25 juni 2021 uitkomen, maar is nu verschoven naar 1 oktober 2021. Niet per se omdat de productie van de Batman-film in gevaar komt door de huidige crisis, maar als onderdeel van een overkoepelende herordening van aanstaande filmreleases. Het ondertussen welbekende domino-effect.

The Batman en meer uitgesteld

Niet elke film komt later uit dan verwacht: The Flash komt bijvoorbeeld een maand eerder uit dan aanvankelijk werd gecommuniceerd. Fans kunnen de superheld van DC al op 3 juni 2022 in actie gaan zien. Shazam 2, de sequel van de hit uit 2019, krijgt een grotere klap: die verschuift van 1 april 2022 richting 4 november 2022.

Opvallend genoeg heeft Warner Bros. nog steeds Wonder Woman 1984 op de planning staan voor 14 augustus. De film werd eerder uitgesteld van juni naar die maand, maar op dit moment lijkt zelfs 14 augustus erg ambitieus. Zelfs al mogen we tegen die tijd officieel weer naar de bioscoop, dan is het maar de vraag of consumenten erop zitten te wachten om in een volle zaal te zitten.

Tevens zal het per land verschillen hoe streng de regels zullen zijn. Een hoop vraagtekens dus, zeker voor een film die het moet hebben van wereldwijde impact. We hebben het hier niet over een indiefilm met een mini-budget.

?Check ook: Gruwelijk design: The Batman regisseur deelt foto’s van nieuwe Batmobile

Meer slachtoffers en goed nieuws

En buiten de superheldenfilms? Warner Bros. schuift ook zijn The Sopranos sequel, The Many Saints of Newark, op. Die film zou eerst op 25 september 2020 uitkomen, maar is nu uitgesteld tot 12 maart 2021. Ook de Elvis-film van Baz Lurhmann moet er aan geloven. Die is een maand opgeschoven richting 5 november 2021.

Is er ook nog goed nieuws? Jazeker. Tenet, de langverwachte nieuwe film van Christopher Nolan, blijft nog steeds voor 17 juli 2021 op de planning staan.

Deadline

Reageer op artikel:
Warner Bros. stelt The Batman en meer uit (maar er is ook goed nieuws)
Sluiten