Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 4 nov 2019
Leestijd: 3 minuten

Warner Bros. heeft grote R-rated plannen voor Batman na succes Joker

Na een aantal tegenvallende films durfde Warner Bros. Joker eigenlijk niet aan. Een 18+ film leek een te groot risico. Ondanks verdeelde meningen bij de studiobazen werd ervoor gekozen om alsnog het project door te laten gaan, maar wel in samenwerking met andere investeerders.

Joker opent deuren

Dat blijkt nu een gouden zet te zijn, want Joker is een gigantisch succes. Groter dan Deadpool, met meer winst dan zelfs Avengers: Infinity War. Winst die Warner Bros. met die eerder genoemde investeerders moet delen. Het succes van de film smaakt natuurlijk naar meer, naar nog een grimmige DC film waarvan Warner Bros. wel geheel zelf de vruchten kan plukken.

Daarvoor hoeft de studio niet ver terug in de tijd te kijken. De Dark Knight trilogie van Christopher Nolan was eigenlijk al die tijd al het bewijs dat Warner Bros. niet Marvel achterna moet proberen te gaan, maar zich vast moet bijten in de grimmige kant van de DC comics. Maar goed, geef ze eens ongelijk na de cash cow die het Marvel Cinematic Universe heet.

Dat Warner Bros. na Joker meer gelijksoortige R-rated DC films wil gaan maken, mag geen verrassing zijn. Nu doen er echter betrouwbare geruchten de ronde over wat voor type film de studio wil gaan maken. Naar verluidt wordt intern een project besproken waarvan we direct beginnen te watertanden: The Dark Knight Returns.

Bekende elementen

Dit nieuws komt van dezelfde bronnen die wisten te melden dat er een Green Lantern show zou komen, nieuws dat later officieel werd bevestigd. Warner Bros. wil naar verluidt de iconische graphic novel van Frank Millar naar het witte doek brengen. Er is al een tweedelige geanimeerde adaptatie, maar met een live-action versie kan pas echt het grote publiek bereikt worden.

Het zou een uitstekende manier zijn om te profiteren van de huidige populariteit van de Joker. Het is echter de vraag wat voor type verhaal er verteld kan worden. Zowel The Dark Knight Rises als Batman v Superman: Dawn of Justice leenden al elementen uit de graphic novel. Het complete (nog steeds fantastische) verhaal is echter nog nooit geadapteerd in filmvorm.

Zelf het verhaal lezen? Je kunt voor minder dan twee tientjes de complete graphic novel scoren. Mooi Sinterklaas-cadeautje!

Dark Knight Returns
Bron: DC Bron: DC

Nog meer filmplannen (en Michael Keaton)

The Dark Knight Returns zou goed aansluiten op de andere opties die Warner Bros. naar verluidt aan het overwegen is. Dan hebben we het over de andere origin stories van schurken, zoals Penguin, Two-Face, Poison Ivy en Mr. Freeze.

Er zijn genoeg bad guys uit de Batman comics om eindeloos het trucje van Joker te herhalen. Ook voor die films geldt dat ze standalone en 18+ zouden zijn, dus los van de continuïteit  van bijvoorbeeld Justice League.

Tot slot wijzen insiders er ook op dat de studio een Batman Beyond film overweegt, waarin Micheal Keaton teruggebracht kan worden als Bruce Wayne. Voorlopig zijn het allemaal opties, geen bevestigde films, maar het is in ieder geval duidelijk dat Joker een hoop deuren heeft geopend voor losstaande, grimmige films die geen last hebben van een geforceerd overkoepelend universum. Dat kunnen we alleen maar toejuichen!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Warner Bros. heeft grote R-rated plannen voor Batman na succes Joker
Sluiten