Media 11 okt 2018 Thomas Aalderink

HBO zet wapens in om Game of Thrones seizoen 8 spoilers te voorkomen

Bij veel series kun je wel aardig inschatten hoe het verhaal gaat aflopen. Dat geldt niet voor Game of Thrones. Misschien winnen Jon Snow en Daenerys Targaryen, maar het kan ook zo zijn dat de White Walkers alles overnemen. Er is HBO dan ook veel aan gelegen om het einde geheim te houden. Daar gaan ze best ver in, want er moesten zelfs wapens aan te pas komen om het achtste seizoen te beschermen.

Op de filmset was namelijk altijd een drone killer aanwezig. Dit wapen, dat dertigduizend dollar kost, ziet eruit als een geweer, maar werkt net even anders. De drone killer maakt namelijk niet gebruik van een projectiel om de vliegende camera uit de lucht te halen, maar radiogolven. Het creëert een soort bubbel rondom de drone zodat de verbinding met de piloot verbroken wordt. Resultaat: de drone valt uit de lucht.

HBO zet grof geschut in

Dit wapen werd tot zo ver alleen gebruikt door politie en militaire instanties. Zij gebruiken het wapen om gebieden te beveiligen. Dat de drone killer tegenwoordig ook gebruikt wordt om de geheimen van HBO te bewaren, weten we dankzij Sophie Turner. De actrice die Sansa Stark speelt, vertelde hierover in een interview.

Game of Thrones Season 7: Official Trailer (HBO)

Game of Thrones Season 7 premieres 7.16.17 on HBO. #GoTS7

Dit laat nog maar weer eens zien hoe belangrijk het voor HBO is dat er niks uitlekt over wat er gaat gebeuren in game of Thrones seizoen 8. Dat is niet goedkoop, want naast dit wapen van dertigduizend dollar hebben ze ook nog een manier om te voorkomen dat de acteurs hun mond voorbij praten. Dat doen ze op een hele slimme, maar vooral ongekend prijzig manier. Hoe ze dat precies doen, lees je hier.

Game of Thrones seizoen 8 op televisie

Als we willen weten hoe Game of Thrones gaat aflopen, moeten we dus gewoon wachten tot het achtste en tevens laatste seizoen verschijnt. Dit zal ergens in 2019 zijn.

SyFy

Reageer op artikel:
HBO zet wapens in om Game of Thrones seizoen 8 spoilers te voorkomen
Sluiten