Redactie
Redactie Stuff 1 sep 2017

WANT to Have: de tofste en nieuwste gadgets van IFA 2017 in Berlijn

Onze collega’s van innovatie magazine WANT zijn op het moment in Berlijn om los te gaan met de nieuwste en tofste gadgets die vers zijn gepresenteerd op IFA 2017. Dit zijn de hoogtepunten tot nu toe. 

HomePod kopie van Sony, met unieke gebaren-functie

Sony brengt een connected speaker op de markt die wel heel veel lijkt op Apple’s HomePod. De speaker werkt hetzelfde als de HomePod, alleen werkt ‘ie met Google Assistant in plaats van Siri. Sony vergelijkt de speaker zelf met Google Home en zegt dat het een onderscheidend product is vanwege de goede geluidskwaliteit.

Het toffe aan de nieuwe speaker van Sony is z’n vermogen om eveneens te reageren op gebaren en niet alleen op spraakopdrachten. Je hoeft dus niet altijd naar de speaker te roepen als je een muziekje wil horen. De LF-S50G (niet echt een pakkende naam trouwens) komt in oktober op de markt voor 199,99 dollar.

De vijf slimme gadgets van Elgato

Elgato heeft tijdens IFA 2017 maar liefst vijf nieuwe smarthome-apparaten aangekondigd onder de naam Eve. Want één smarthome-apparaat maakt je home natuurlijk nog niet smart. Pas wanneer je de vernieuwde cv-knop, rookmelder, het deurslot, raamalarm en irrigatiesysteem in huis hebt mag je het woord smarthome in je mond nemen.

Alle vijf de apparaten die Elgato heeft gepresenteerd, hebben een strak en modern design. De apparaten zijn allemaal aan te sturen via verschillende systemen en zijn te koppelen aan de HomeKit. Siri krijgt het dus gezellig druk met al die nieuwe opdrachten.

JBL headphones voor de sportfanaten

Het dragen van een hoofdtelefoon of oortjes tijdens het sporten is niet altijd handig. Sommige hoofdtelefoons zitten bijvoorbeeld niet comfortabel tijdens het rennen en sommige oortjes vallen makkelijk uit.

De nieuwe hoofdtelefoons van JBL zijn speciaal ontworpen om mee te sporten en zijn voorzien van handige features. Door de hartslagmeter in de JBL Reflect Fit hoofdtelefoon hoor je bijvoorbeeld met een druk op de knop hoe hoog of laag je hartslag is. Die hartslagmeter kun je dus thuis laten liggen.

De UA Sport Wireless Train is voorzien van een modus waarmee de muziek op de achtergrond wordt afgespeeld en omgevingsgeluid duidelijk hoorbaar is. Daardoor kun je zelfs met je koptelefoon op sociaal doen, al betwijfelen we of mensen je makkelijk benaderen. De prijs van deze nieuwe hoofdtelefoons varieert van 149 tot 199 euro en ze zijn vanaf oktober (JBL Reflect Fit) en december (UA Wireless Train) te koop.

Polar OH1: geen poespas met deze wearable

Sport je liever niet met headphones, maar wil je wel je hartslag meten? De Polar OH1 hartslagmeter is een goed alternatief. Smartwatches en fitness-gadgets kennen steeds meer functies, wat ze ook steeds duurder maakt. Polar doet (gelukkig) niet mee aan deze trend en heeft een minimalistische hartslagmeter gemaakt die simpel, maar heel slim is.

De hartslagmeter kan tot tweehonderd uur aan hartslagmetingen opslaan en heeft een accuduur van twaalf uur. Met een prijskaartje van tachtig euro is de hartslagmeter van Polar een betrouwbare wearable die doet wat hij moet doen.

Al je data in een apparaat met My Cloud Home

Het gemiddelde huishouden bewaart data op veertien verschillende apparaten. Daarnaast is de data ook nog verspreid op verschillende Cloud-services en sociale netwerken. Dit komt neer op zo’n 4,5 terabyte aan data. Ja, dat is aardig wat.

Western Digital wil hier wat aan doen en presenteerde op IFA 2017 in Berlijn de My Cloud Home: dit apparaat dient als een externe standalone opslag waarop alle media kan worden opgeslagen. Het is dus een soort externe harde schijf waarop je data kunt plaatsen via een app op je desktop, een mobiele app, software die je kunt installeren op je pc, maar ook via usb-poortjes en andere ingangen.

My Cloud Home gaat de verspreiding van data op verschillende clouds tegen. Een goede upgrade van de good old externe harde schijf dus. Het apparaat is te koop voor een prijs vanaf 310 euro op de website van Western Digital.

Dit artikel verscheen al eerder op WANT.

Reageer op artikel:
WANT to Have: de tofste en nieuwste gadgets van IFA 2017 in Berlijn
Sluiten