Redactie
Redactie Life 22 aug 2016

Waarom zijn deze awesome Olympische sporten ooit verdwenen?

Waarschijnlijk heb je net als wij genoten van de Olympische spelen. Er was spanning bij diverse atletiek-onderdelen, hockey, handbal, beach volleyball en nog vele andere sporten én we hebben heerlijk kunnen kijken naar sporten die normaal gesproken niet zo vaak worden uitgezonden, zoals BMX. We klagen dus niet over de spelen, maar ze hadden nóg toffer kunnen zijn. Wie heeft er ooit voor gezorgd dat deze awesome, mannelijke sporen van het Olympisch toneel verdwenen?

Touwtrekken

Wat is er nu mannelijker dan touwtrekken? Twee rijen alfa’s tegenover elkaar en met bloed, zweet én zónder tranen de tegenstander ten val brengen. In 1920 werd dit Olympisch onderdeel afgeschaft.

Duiven schieten

We begrijpen volledig waarom dit onderdeel is afgeschaft en wij sluiten ons aan bij de ethische bezwaren. Waarom zou je op levende dieren schieten als je die kunt vervangen door kleiduiven of iets anders? In 1900 kon men dat nog niet, of had men dit simpelweg nog niet bedacht, en daarom knalde de gouden medaillewinnaar in korte tijd 31 duiven uit de lucht.

One arm lifting

Wie kan het zwaarste gewicht drie keer achter elkaar met één arm de lucht in pompen? Deze stoere vraag werd ooit gesteld tijdens de Spelen, maar niet meer sinds het begin van de 20ste eeuw.

Touwklimmen

Tijdens gym op school was je helemaal de man als jij als eerste naar het plafond wist te klimmen in een touw. Van 1896 tot 1932 vond men deze discipline Olympische Spelen-waardig.

Speedboat racen

In het tijdperk waarin gemotoriseerde boten opkwamen, vond het Olympisch committee het een goed idee om deze sport op te nemen in het programma. Na één editie werd het speedboat racen echter alweer afgeschoten, omdat men vond dat een gemotoriseerde sport niet paste bij de rest.

Stokvechten

[source id=”attachment_286172″ align=”none”][/source]

Stel je schermen voor zonder bescherming en met stokken in plaats van lansen. Een soort steekspel zonder paarden. Een ultiem mannelijke sport, dunkt ons. Het was helaas geen lang leven beschoren.

Schieten

Geen duel. Ook niet op duiven: gewoon een parcours en zien wie de meeste targets het beste kon raken.

Reageer op artikel:
Waarom zijn deze awesome Olympische sporten ooit verdwenen?
Sluiten