Redactie
Redactie Geld & Carrière 16 jan 2016
Leestijd: 2 minuten

Waarom opruimen altijd een goed idee is

Oké, oké, we geven direct toe: van het woord ´opruimen’ barst je innerlijke bron van enthousiasme waarschijnlijk niet los. Mannen hebben in het algemeen minder behoefte (of zin) om op te ruimen. Toch is het zo’n slecht idee nog niet.

Je kent de uitspraak vast wel: een opgeruimd huis, is een opgeruimde geest. Grote kans dat je op dit moment overal jeuk krijgt. Toch is het een waarheid als een koe. Een opgeruimde geest is overigens niet het enige voordeel. Een nette woning zorgt dat je een stuk efficiënter handelt, tijd wint en op langer termijn van meer succes geniet.

Minder stress

Waar is die verdomde factuur? Ruzie met vrouwlief. Waar zijn m’n sleutels? Ruzie met jezelf. Waar is de telefoonoplader? Kam? Wax? Manchetknopen? Ruzie met alles en iedereen. Ondertussen belt de baas, sta je dubbel geparkeerd of verpietert de boerenkool van je schoonouders. STRESS! Opgeruimd betekent niet meer zoeken op drukke momenten, oftewel: minder stress.

Minder kosten

Het gebeurt ons allemaal; iets dubbel halen. Sta je op kluszaterdag in de bouwmarkt, heb je geen idee of je nog schuurpapier/spijkers/schroeven/pluggen/houtlijm op voorraad hebt. We weten hoe dit eindigt; een gereedschap kist vol met dubbele spullen en nog meer rotzooi. Het kan voorkomen worden door… ach, we gaan het niet eens meer zeggen.

Het scheelt tijd

Deze stelling zorgt voor mooie discussies op verjaardagen. Gehoord: “Ik gooi m’n bestek willekeurig in de bestekla, dat scheelt tijd en moeite.” Het tegenargument is simpel: het kost je net zoveel tijd en meer frustratie om je vork en mes terug te vinden. En laten we eerlijk zijn: je sleutels op een vaste plek neerleggen of je kleding terughangen aan de haak kost echt niet zoveel tijd.

Bovendien oogt een opgeruimd huis, auto, werkplek strak en stijlvol. Mooie spullen krijgen de aandacht die ze verdienen en (veel) vrouwen gaan er plat voor!

[FB_AANJAGER]

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Waarom opruimen altijd een goed idee is
Sluiten