Waarom een VPN onmisbaar is voor sportfanaten en fanatieke bingewatchers

Zit je ieder weekend op de bank om sport van over de hele wereld te kijken en stream jij je doordeweeks helemaal scheel, maar is het nog niet genoeg? Dan gaan wij je helpen om de deur naar nog meer content te openen. Waar en wanneer jij het wilt. Media en geoblocking maken het je vaak lastig, maar er is een manier om deze virtuele blokkades te omzeilen dankzij een VPN.

Waarschijnlijk heb je wel eens gehoord van media en geoblocking. Dit is wanneer landen of contentaanbieders ervoor kiezen om content niet beschikbaar te maken voor bepaalde locaties. Hierdoor kun je dus niet altijd en overal van je favoriete series en streams genieten. Dit heeft te maken met censuur of uitzendrechten. Het draait dus vaak om politiek en geld, maar er is een manier waardoor jij daar geen last van hebt. Met een VPN kan je namelijk overal ter wereld naar je favoriete sportwedstrijden kijken en toegang krijgen tot alle streamingservices. Maar hoe werkt dat precies?

Nooit meer last van censuur of landsgrenzen

Je hebt vast wel eens gehoord van een Virtual Private Network (beter bekend als een VPN). Als je hier gebruik van maakt, beveilig jij je internetverbinding en je data. De hoofdtaken van een VPN zijn namelijk het versleutelen van je data en je via een beveiligde verbinding laten verbinden met het internet. Deze verbinding loopt namelijk via een beveiligde server van de VPN-aanbieder.

Deze extra beveiliging is vandaag de dag zeker geen overbodige luxe, maar er is nog een reden waarom veel mensen een VPN gebruiken. Deze servers staan over de hele wereld en je kunt zelf kiezen via welke server jij het internet op wilt gaan. Kies je een server in Amerika? Dan krijg je het IP-adres toegewezen van die specifieke server (een Amerikaans IP-adres dus). Wanneer je een website bezoekt zal deze website denken dat je dit vanuit Amerika doet, terwijl je gewoon hier in Nederland zit.

Altijd en overal toegang tot je favoriete content

Waarom je dat zou willen? Heel simpel. Op deze manier heb je geen last meer van censuur of blokkades die aan landen zijn gebonden. Zo kun je vanuit Nederland kijken naar sportstreams van over de hele wereld of genieten van Hulu en het Amerikaanse aanbod van Netflix. Dankzij een VPN krijg je toegang tot nog meer content, omdat je favoriete stream niet langer op basis van je Nederlandse IP-adres geblokkeerd wordt.

Maar het werkt natuurlijk ook andersom. Zit je in het buitenland en wil je Nederlandse streaming websites zoals NPO en RTL unblocken of wil je Champions League voetbal en Formule 1 kijken, dan weet je dat dit niet zomaar kan. Je krijgt dan een melding dat dit niet is toegestaan in het land waar je je bevindt. Tenzij je gebruikmaakt van een VPN natuurlijk, want dan verdwijnt deze blokkade als sneeuw voor de zon.

Vind de VPN die bij je past

Ben je overtuigd van de meerwaarde van een VPN, dan wordt het tijd voor het vinden van het juiste Virtual Private Network. Dat is nog niet zo gemakkelijk, want het aanbod is werkelijk enorm. Gelukkig kan je een gemakkelijk overzicht van VPN reviews bekijken via de handige tool van VPNgids.nl, waarmee je snel alle mogelijke opties inzichtelijk hebt. Je geeft aan wat je met de VPN wilt gaan doen, hoeveel verbindingen je gaat gebruiken, wat je budget is en meer. Vervolgens krijg je een handig overzicht met per VPN een uitgebreide review. Zo vind je altijd de aanbieder die bij je past.

VPN Gids

In samenwerking met VPN Gids

Reageer op artikel:
Waarom een VPN onmisbaar is voor sportfanaten en fanatieke bingewatchers
Sluiten