Redactie
Redactie Life 2 aug 2016

Waarom heeft de wereld niet meer mensen als deze karateleraar?

Dagelijks word je geconfronteerd met allerhande hufters, maar gelukkig zijn er ook nog mensen als de karateleraar uit deze video. Wat een prachtige woorden en een belangrijke levensles geeft hij mee aan één van zijn pupillen en diens vader. De wereld heeft meer mensen zoals deze man nodig.

Het kleine ventje huilt van de pijn en frustratie. Jij en ik zouden hem waarschijnlijk een schouderklopje geven en zeggen: goed gedaan kerel, de volgende keer lukt het. Deze karateleraar doet dat niet. In plaats van het mannetje te troosten pusht hij hem verder, maar hij doet dat op een manier waar je even stil van wordt. Als hij dan ook nog de vader van het mannetje in het geheel betrekt, voel je écht de emotie.

Houd in gedachten dat deze video is opgenomen in de VS, waar de rassendiscussie vele malen heftiger is dan hier. De woorden van deze leraar zijn oprecht. Dat zie je, dat voel je. Het effect is prachtig. Laat deze video zien aan je pa, je zoon, je broertje, wie dan ook: dít is echte motivatie. Dít is oprecht respect en dít is hoe mensen met elkaar om moeten gaan. Een prachtig moment tussen vader, zoon en een verdomd wijze en inspirerende leraar. Respect.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Waarom heeft de wereld niet meer mensen als deze karateleraar?
Sluiten