Redactie
Redactie accessories 25 dec 2016

Waarom elke man een dress watch dient te hebben

Sommige heren dragen hun horloge als statement en vallen hiermee het liefst zo veel mogelijk op. Dat mag, maar ben jij meer iemand van de stijlvolle subtiliteiten, investeer dan in een goede dress watch.

Het kenmerk van een goede dress watch

Een goede dress watch herken je kort gezegd aan het ontbreken van allerlei poespas. Dit horloge is stijlvol in zijn eenvoud en mooi door zijn kleine details. Een dress watch is vaak klassiek van uiterlijk, maar extreem goed draagbaar.

Een dress watch staat stand alone zijn mannetje, maar kent vooral zijn plek in jouw outfit. Hij is ondersteunend, in plaats de spreekwoordelijke spotlight te claimen. In het horloge zelf zie je dit onder andere vaak terug door het ontbreken van visuele complicaties: een goede dress watch is clean.

Waarom iedere man een dress watch moet hebben

Ben jij een horlogedrager, dan mag een dress watch eigenlijk niet in jouw collectie ontbreken. Sterker nog: wij zijn een sterk voorstander van een dress watch als eerste aankoop. Het is net als met jouw kleding: daar begin je toch ook bij de basics?

Juist vanwege zijn veelzijdigheid is een dress watch een echte essential. Je zult zien dat, hoe groot jouw horlogecollectie ook is, je regelmatig terugvalt op een dressy exemplaar. In je vrije tijd, op kantoor, tijdens een formele aangelegenheid: met een dress watch kun jij je altijd vertonen.

Neem bijvoorbeeld de Seiko Premier-lijn: horloges met een uiterlijk dat overal scoort. En in elke outfit, want dit horloge draag je even eenvoudig onder een pak als onder een casual overhemd. Bovendien kun je nooit de mist in gaan met de tijdloze vormgeving: die is nu mooi en over tien of twintig jaar nog steeds.

In samenwerking met Seiko

Reageer op artikel:
Waarom elke man een dress watch dient te hebben
Sluiten