Commerciële Redactie
Commerciële Redactie Gesponsord 9 okt 2020

Waarom de OnePlus Nord (nog steeds) een streepje voor heeft

In deze onzekere (corona)tijden kan het geen kwaad een beetje extra op je uitgaven te letten. Meer kwaliteit voor minder geld, luidt ons devies. Wat smartphones betreft zijn wij daarom (nog steeds) fan van de OnePlus Nord.

Wat wil je dat je smartphone kan? We doen een voorzetje: een steengoede camera (hier willen we anno 2020 geen concessies meer op doen), snelheid en een goede batterij die snel weer oplaadt. Als dat je belangrijkste vereisten zijn, dan is het eigenlijk zonde dat je een vermogen uitgeeft aan extreem dure high end smartphones. Een goed alternatief wat ons betreft: de Nord van het premium technologiemerk OnePlus. Wij hebben ‘m inmiddels uitvoerig getest. Onze conclusie: een bijzonder goede telefoon, zéker voor zijn prijs (tussen 399 en 499 euro).

OnePlus Nord: Professionele camera

Al direct vanaf het eerste gebruik valt het op: De Nord heeft de vertrouwde OnePlus kwaliteit die we al kenden van flagshipmodellen zoals de OnePlus 8 en 8 Pro. En eerlijk is eerlijk: met name qua camera’s doet dit model niet voor die toestellen onder. Met dezelfde Sony IMX586-sensor met 48 megapixel maakt de Nord scherpe foto’s en video’s. Met de groothoekcamera leg je moeiteloos mooie landschappen vast (ook ideaal voor groepsfoto’s) en de macrocamera is perfect voor foto’s vanaf kleine afstand. Het meest onder de indruk zijn we echter van de Nightscape-functie. Hiermee kun je met weinig licht prachtige foto’s maken: de kwaliteit is zelfs professioneel te noemen, als je het ons vraagt.

Snel opladen en vloeiend scrollen

Ken je dat: juist op een moment dat je je smartphone écht even nodig hebt, kom je met een lege batterij te zitten. Met de OnePlus Nord is dat snel opgelost: de lader is extreem krachtig. Binnen een halfuur zaten wij steeds alweer op 70%. Zélfs als we tijdens het laden verder gameden of door Instagram scrolden.

Wat verder opvalt in het gebruik van de Nord, is dat -ie ook qua display de flagshipmodellen van OnePlus kan bijbenen. Het 6,44 inch Fluid AMOLED Display heeft een ververs-snelheid van 90 Hz, wat wil zeggen dat je scrollervaring veel vloeiender is. We ontdekten dat dit vooral veel rustiger voor je ogen is. Ook fijn: met de nieuwe software kun je de Nord helemaal instellen naar eigen behoeftes: de vormgeving kun je naar smaak customizen.

Toffe samenwerking met Vexx

Over customizen gesproken: OnePlus heeft regelmatig coole samenwerkingen waarbij een kunstenaar een telefoon helemaal naar zijn stijl omzet. Zo ging OnePlus onlangs de samenwerking aan met graffitikunstenaar Vexx. Hij kreeg carte blanche van het merk om zijn herkenbare, kleurrijke ‘doodles’ op cases te vereeuwigen en het resultaat is te gek.

Kortom, wij weten het wel. Een betaalbare smartphone it is, maar dan wel eentje die je niet snel in de steek laat.

In samenwerking met OnePlus

Reageer op artikel:
Waarom de OnePlus Nord (nog steeds) een streepje voor heeft
Sluiten