Redactie
Redactie Geld & Carrière 15 okt 2015
Leestijd: 2 minuten

Waarom de 85-jarige Warren Buffett niet met pensioen wil

Waar voor de meesten het überhaupt bereiken van een pensioengerechtigde leeftijd een eeuwigheid werken lijkt en mensen steen en been klagen over het verhogen van die leeftijdsgrens, laat Warren Buffett even zien dat je drive niet af hoeft te nemen omdat je ouder wordt. Tegenover Business Insider doet de zakenmagnaat (met een geschat vermogen van bijna 55 miljard euro) een aantal prachtige uitspraken waardoor jongere mensen zich kunnen laten inspireren.

Met zijn 85-jaar is Buffett de pensioengerechtigde leeftijd al twintig jaar gepasseerd maar Buffett zal – zo lang zijn gezondheid het toelaat – blijven werken. Dagelijks is hij nog op zijn kantoor te vinden en hij is geenszins van plan om hiermee te stoppen. Voor het geld hoeft hij het niet te doen maar aan Business Insider laat hij weten dat het wat hem betreft draait om het creëren van nieuwe uitdagingen en vernieuwingen. Enkele mooie uitspraken van Buffet op een rijtje:

Over met pensioen gaan

‘Als ik nu met pensioen zou gaan.. ik zie al die gepensioneerden al een week van tevoren hun kapsel plannen. Dat is niet mijn idee van leven.’

Over werken

‘Het kan mij niet schelen als mijn spieren ermee uitscheiden of als ik geen uithoudingsvermogen meer over heb. Dat tast mijn vermogen om in aandelen te handelen en bedrijven te kopen toch niet aan?’

‘Ik ga elke dag tapdansend naar mijn werk. Ik vind het heerlijk om naar kantoor te gaan. Mooier dan dat wordt het niet.’

‘Ik zou niets liever doen dan dit. Ik krijg elke maand keurig mijn AOW-uitkering, maar daar zit ik helemaal niet op te wachten.’

Warren Buffett’s advies

Een geheim heeft Buffett naar eigen zeggen niet maar er is één stuk advies dat hij altijd meegeeft tijdens lezingen aan studenten en dat luidt als volgt: ‘Kies een baan die je zou kiezen als je het geld niet nodig had. De baan die je dan kiest, is de baan die je echt wilt.’ Natuurlijk klinkt dit enigszins makkelijk gezegd uit de mond van zo’n succesvolle zakenman en we kunnen niet allemaal profvoetballer, filmster of vastgoedhandelaar worden maar vraag jezelf dit af: als zijn woorden niet waar zouden zijn, zou hij nu dan ook nog werken?

[FB_AANJAGER]

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Waarom de 85-jarige Warren Buffett niet met pensioen wil
Sluiten