Redactie
Redactie Life 25 jan 2019

Hoe bepaal je de waarde van een Nederlandse voetballer? Nou, zo dus

In de zomer en in de winterstop vliegen de miljoenenbedragen ons om de oren. En de professionele voetballers vliegen daar in dure vliegtuigen achteraan om hun krabbel te zetten onder een lucratief contract. Het transfergeweld wordt steeds heftiger en ook deze winter verkassen vele topspelers weer naar grotere clubs om meer te gaan verdienen.

Althans, dat is de stand van zeken bij de heren. Gaat het bij vrouwenvoetballers ook om miljoenen? Welke bedragen gaan er gemoeid met een nationale transfer En kunnen zij eigenlijk wel van hun sport leven? In de videoserie Hoe dan? Gaat presentatrice Gwen Pol op zoek naar antwoord op deze financiële vraagstukken.

Hoe dan?

In deze aflevering spreekt presentatrice Gwen Pol met zaakwaarnemer Leonie Blokhuis en met professioneel voetbalster Kika van Es. Zij verhuisde niet lang geleden van FC Twente naar Ajax en kan inmiddels van haar sport leven. Kika en Leonie vertellen wat er bij een transfer komt kijken.

Benieuwd geworden? Bekijk de aflevering hieronder.

Hoe werkt een voetbaltransfer? | Hoe Dan?

Het vrouwenvoetbal wordt steeds populairder. De leeuwinnen wonnen vorig jaar zelfs het EK en zijn nu goed op weg om zich te kwalificeren voor het WK. Door dit grote succes maken vrouwen steeds vaker en sneller een grote transfer. Maar hoe gaat zo’n transfer in zijn werk? Hoe dan?

In samenwerking met ING

Reageer op artikel:
Hoe bepaal je de waarde van een Nederlandse voetballer? Nou, zo dus
Sluiten