Redactie
Redactie Architecture 5 jan 2017

Waan je Hank Moody! De Californication-villa is te huur

Het Amerikaanse plaatsje Venice staat bekend als een broedplaats voor artiesten, designers en kunstenaars. Zo ook de fictieve karakters Karen, Bill en Mia uit de hitserie Californication, wier stulpje absoluut niet fictief is. Kijk mee en bewonder.

De woning is tot McKinley Avenue gedoopt, naar de straat waar dit pareltje is gestationeerd. Zodra je door de hoofdpoort naar binnenwandelt, word je overdonderd door de intense lijnen van het in- en exterieur. In het midden van de buitenruimte huist het rechtlijnige ‘natuurzwembad’, zónder chemicaliën. Wat verder opvalt is de basis van beton in combinatie met hardhout, dat in de gehele woning is doorgevoerd.

Ondanks het warme klimaat, zaten Karen, Bill, Mia (en de dikwijls ongenodigde Hank) er frisjes bij. Het huis is dermate slim ingericht, dat de door de gehele woning een fris briesje kan waaien. De waterleidingen zijn ontwikkeld om de natuurlijke warmte overdag op te vangen en in de avonduren te verspreiden zodra het nodig is. De bijzondere woning is dan ook niet voorzien van een cv-ketel of airconditioning.

Mocht je ooit in de buurt zijn, het stulpje is te huur. De imposante veroveringen van Hank Moody krijg je er niet bij, maar kun je wel bewonderen in dit artikel. Indien je besluit om je vakantie hier te vieren, komen die hordes vrouwen niet vanzelf op je stoep staan. Aan de hand van dit artikel leer je de kunst van het versieren van Hank Moody himself.

Reageer op artikel:
Waan je Hank Moody! De Californication-villa is te huur
Sluiten