Martyn de Jong
Martyn de Jong Liefde & Seks 10 mrt 2016

Vrouwen zitten niet te wachten op een té verzorgde man

Als je een grafiek zou maken van grooming bij mannen (a.k.a. manscaping), zou je zien dat deze nu op zijn absolute (voorlopige) hoogtepunt is. Inmiddels ontspringen er weinig delen van ons lichaam nog aan de dans der verzorging. Dat is grotendeels een uitstekende ontwikkeling. Alleen moeten sommige mannen wel oppassen dat ze niet te ver doorslaan. Niet voor zichzelf, maar voor de dames.

Grooming vanuit de ogen van een vrouw

Het gevaar is dat je op den duur ‘perfect’ wordt op het gebied van verzorging. En gek genoeg is perfect in de ogen van veel vrouwen vaak toch niet zo perfect. Een té verzorgde man is namelijk best intimiderend en kan dames hierdoor zelfbewust en onzeker maken. Een vrouw wil namelijk nooit het gevoel hebben dat de man in kwestie langer voor de spiegel staat dan zij zelf en wil al helemaal niet het gevoel hebben dat zij de minder verzorgde is van de twee.

Los van deze onzekerheden, is het voor de meeste vrouwen zeer aantrekkelijk als mannen nog iets van een ruw randje hebben. Die scruffy baard, wilde lokken of beetje borsthaar, roept iets op wat inspeelt op hun (seksuele) instincten. Die mannelijke aspecten laten haar zodoende nog meer vrouw voelen, waardoor zij jou als man nog meer zal begeren.

Ook zijn veel dames van mening dat mannen, door het weghalen van deze mannelijke elementen, ook een deel afstand doen van hun spontaniteit en masculiniteit. Niet veel vrouwen zitten te wachten op een man die te allen tijde die keurige, nette heer blijft. Zo leuk is dat namelijk niet.

Wees daarom niet bang om die spreekwoordelijke stropdas los te gooien, net als jouw haar. En kies een grooming niveau uit wat goed bij je past, zowel qua persoon als uiterlijk. Verken daarom contrasten die zowel jouw persoonlijkheid als kleding kunnen complimenteren. Zo kun je bijvoorbeeld een nette coupe prima combineren met een ietwat woeste baard of een casual outfit. Datzelfde geldt ook voor heren die graag in pak lopen. In dat geval is het ook goed om iets wilds in jouw cleane verschijning te behouden. Al kan dit ruwe randje natuurlijk ook uit jouw persoonlijkheid naar voren komen.

Of je het wilt doen en hoe je het wilt doen, is natuurlijk volledig aan jou. Het enige wat wij je mee willen geven is je de reden waarvoor je het zou moeten doen: vrouwen.

[FB_AANJAGER]

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vrouwen zitten niet te wachten op een té verzorgde man
Sluiten