8 vrouwen over hun mooie en heftige ervaringen tijdens een trio

Het is een fantasie van tweederde van de mannen: een trio met twee vrouwen. Hoewel uit onderzoek van het Journal of Personality and Social Psychology blijkt dat het gros van de vrouwen net zo opgewonden raakt van vrouwen als van mannen, zegt maar tien procent daadwerkelijk interesse te hebben in een ménage a trois. In dit artikel lees je de ervaringen van vrouwen die een poging hebben gewaagd.

De reacties zijn verzameld door de website thoughtcatalog.com, die de vrouwen anoniem de kans heeft gegeven om hun verhaal te doen. Klik in de onderstaande inhoudsopgave op één van de ‘lessen’ en leer van hun fouten.

Ik was het speeltje van koppels

“Op basis van mijn ervaringen denk ik dat je meer kunt genieten van een trio als het niet met een stelletje is. Waarom? Omdat het afspreken van allerlei regels niet per se betekent dat alles smooth verloopt. Ik heb al twee keer meegemaakt dat de andere vrouw begon te huilen tijdens de seks, omdat ze het idee hadden dat hun vriendjes meer interesse hadden in mij dan in hen. Zelfs als iedereen zeker is van zijn zaak, kan er van alles gebeuren in the heat of the moment.”

“Ik voelde mij beide keren het derde wiel aan de wagen. Er valt nog maar weinig plezier te beleven als er zoveel regels zijn, alsof ik slechts een speeltje ben van een stelletje. Daarbij zijn er zoveel momenten waarop iemand geraakt kan worden, dan de kick van een trio het naar mijn idee niet waard is. En dan heb je het nog niet eens gehad over het vreemde gevoel achteraf, dat voor een hoop kopzorgen kan zorgen. Mij niet meer gezien.”

Een trio met drie vrouwen is veel makkelijker

“Ik heb twee keer een trio gehad met twee andere vrouwen. Een keer met een stelletje en een keer spontaan. Beide keren gingen heel soepel, wat volgens mij vooral te maken heeft met het feit dat we dezelfde ‘rollen’ hebben. De chemie verandert totaal met een man erbij, dat lijkt mij een stuk lastiger.”

Een open relatie helpt enorm

“Mijn vriend en ik hebben de afgelopen jaren vaker trio’s gehad met verschillende mannen en vrouwen. We kunnen beiden goed omgaan met jaloerse gevoelens, wat naar mijn mening de sleutel is naar een succesvolle trio. Daarbij vind ik het op een vreemde manier heel erg aantrekkelijk om hem met een andere vrouw bezig te zien. Weetje, ik haal ik er simpelweg veel plezier uit om iemand anders gek te maken door zijn of haar fantasie uit te laten komen. En onze relatie? Die is er alleen maar sterker door geworden.”

Geef bij een trio iedereen evenveel aandacht

“Ik heb ooit een trio gehad met een bevriend stelletje. We hebben het naar ons zin gehad, maar ik was duidelijk het derde wiel aan de wagen. Het was niet alsof ze helemaal geen aandacht aan mij of mijn behoeften gaven, maar ze hadden vooral interesse in elkaar. Ik denk dat het belangrijk is om als gelijken een trio in te gaan, anders voelt iemand anders zich altijd minder gewild.”

Let op: een trio kan grote gevolgen hebben

“Ja hoor, ik heb de ‘classic’ meegemaakt. Samen met een goede vriendin van mij en haar echtgenoot werden op een avond goed dronken. We hadden al vaker met het idee gespeeld, maar nu gebeurde het daadwerkelijk. Helaas eindigde het niet zoals ik had gehoopt. Ze flipte ineens totaal de pan uit tijdens de seks, omdat ze vond dat hij mij te veel aandacht gaf. Ik probeerde de volgende dag uit te leggen dat het niks meer was dan oppervlakkige seks, maar zij was ervan overtuigd dat er verborgen gevoelens tussen ons waren. Het is nooit meer goedgekomen.”

Doe het met de juiste beweegredenen

“Ik ben een keer de derde geweest en heb twee keer een derde toegevoegd terwijl ik zelf in een relatie zat. Uit mijn ervaringen heb ik geleerd dat je het niet moet doen om je relatie een boost te geven of om de relatie van een ander op te beuren. Alleen indien je als stelletje honderd procent zeker weet dat je de juiste beweegredenen hebt, kun je de keuze maken om het te doen. Maar in negen van de tien gevallen wil men een trio omdat hun seksuele relatie in een sleur is geraakt. Niet doen!”

Een trio is veelal een egocentrische actie

“Mannen met een relatie zullen het niet snel toegeven, maar in veel gevallen biedt een trio de kans om seks te hebben met een andere vrouw. Ik heb het meerdere keren ervaren. Mannen proberen nou eenmaal graag nieuwe dingen uit. Tijdens een trio zal hij zijn nieuwe ‘vangst’ vermoedelijk meer beminnen dan zijn eigen vriendin, wat sowieso voor problemen gaat zorgen. Het idee kan best leuk zijn voor een vrouw, maar zodra je jouw man daadwerkelijk een andere vrouw ziet penetreren moet je sterk in je schoenen staan.”

Bespreek je wensen uitvoerig

“Indien je als stelletje of als derde met een koppel een trio aan wil gaan, moet je naar mijn mening eerst een goed gesprek voeren over elkaars verwachtingen. Tot hoever mag je gaan? Wat verwacht je van de seks? Waar is de ander in geïnteresseerd? Is het oké om de ander nogmaals te zien op een later moment? Misverstanden over vragen als dit zijn de belangrijkste reden waarom het veelal fout loopt.”

Lees ook: Verbeter je seksleven met deze sekstips van een high-end call girl

Thought Catalog

Reageer op artikel:
8 vrouwen over hun mooie en heftige ervaringen tijdens een trio
Sluiten