Redactie
Redactie Life 10 feb 2015

Vrouwen imponeren: de do’s en dont’s

Vrouwen imponeren is iets dat nu eenmaal in het DNA van mannen zit. En dat is helemaal niet erg. De term heeft een beetje een foute lading en dat komt omdat veel mannen het ook fout aanpakken. Er is namelijk een groot verschil tussen vrouwen imponeren met haantjesgedrag en vrouwen imponeren met klasse. Wanneer je indruk kunt maken zonder te overdrijven of je anders voor te doen, begrijp je hoe het spelletje werkt. Wij besteden graag aandacht aan de juiste manier om vrouwen te imponeren en wijzen je ook op wat je vooral niét moet doen.

[FB_AANJAGER]

Wel: welbespraaktheid – Niet: opscheppen

Onderschat nimmer de kracht van woorden. Welbespraaktheid blijft één van de sterkste wapens van een man. Er is geen vrouw die niet houdt van een man die met woorden overweg kan. Verwar dit echter niet met opscheppen. Een echte dame zit niet te wachten op een verwaande kwast.

Wel: verzorgd – Niet: glad

Goede persoonlijke verzorging is a key to success. Goed verzorgd staat niet gelijk aan clean cut of gladgeschoren. Ook – juist – met lang haar en/of een baard kun je jouw verzorging tonen. Houd je voorkomen bij, denk aan de details en doe moeite om er op je best uit te zien. Ga niet overboord: overgestileerd of geforceerd zal een beetje eng en glibberig overkomen.

Wel: een passie – Niet: een obsessie

Van een man die met recht ergens gepassioneerd mee bezig is of hier vol overgave over spreekt, kan een vrouw genieten. Oók als het iets is waar zij zelf niets mee heeft. Een vrouw wil passie zien van een man, dus als jij into iets bent, kan dit helpen. Trek het niet te ver door: wanneer jouw passie of hobby obsessieve vormen aanneemt, zul je haar vanzelfsprekend afstoten.

Wel: succes – Niet: materialisme

Succes kán zich uiten in materieel bezit, maar het is geen graadmeter voor succes. Net zo min als het ontbreken van een dikke auto of fraai huis een teken van gebrek aan succes is. Wat ís succes? Zelfverzekerd en gelukkig in het leven staan en oprecht genieten van de dingen die je doet en hebt. Als mooie spullen hieronder vallen, is dat een fijne extra maar gebruik dit nooit bewust om vrouwen te imponeren. Het geeft een twijfelachtig beeld van jou én je trekt er zeer waarschijnlijk niet de juiste vrouwen mee aan.

[Bron foto: majic99.com]

Wel: zorgzaamheid – Niet: zoetsappigheid

Een man die zijn zachte kant durft te tonen, scoort over het algemeen goed bij de dames. Als je goed op kunt schieten met kinderen, leuk bent met dieren en je in haar gevoelens kunt verplaatsen, is dit voor haar zeer aantrekkelijk. Je blijft echter wel een vent: laat dit dan ook op de juiste manier zien en word geen doetje.

Wel: een rijk sociaal leven – Niet: bro’s boven alles

Als jij een goede vriendengroep hebt en mensen over het algemeen graag met jou gezien worden, maak je een sterke indruk op vrouwen. Het is een validatie dat jij een aangenaam persoon bent. Geniet hiervan, maar wees niet de kerel die altijd zijn vrienden en sociale leven op plek 1 zet. Weet wanneer dit wel en niet kan.

Wel: beschermend – Niet: claimerig

Welke vrouw is nu niet op zoek naar een sterke, stoere man die af en toe een arm om haar heen slaat, voor haar opkomt en haar een luisterend oor en troostende schouder biedt? Zorg voor je lady, bescherm haar maar geef haar wel de ruimte die zij verdient en nodig heeft. Een overly attached boyfriend is voor veel vrouwen één van hun grootste nachtmerries in een relatie.

[Bron foto: Ali Leila]

Wel: interesse in haar leven – Niet: overal in willen mengen

Het is fijn wanneer haar vriendinnen jou graag mogen en je goed ligt bij de schoonfamilie. Houd dat zo! In een relatie smelten jullie levens grotendeels samen maar meng je niet overal in. Er zijn van die dingen die je niet per se samen hoeft te doen; je hebt allebei je eigen ruimte nodig.

Wel: sporten – Niet: ‘roid monkey

De voorkeur van vrouwen wat betreft lichaamstype en -bouw van mannen is net zo veelzijdig als die van ons bij vrouwen. Over het algemeen zul je met een strak afgetraind lichaam en een goede spiermassa geen modderfiguur slaan, maar wij kennen maar zeer, zéér weinig vrouwen die warm worden van een ‘roid monkey

Wel: kritisch – Niet: corrigerend

Vrouwen houden van een sterke man; een man met een mening. Ook naar haar toe. Een man die stevig in zijn schoenen staat en durft aan te geven wanneer zijn vrouw over de scheef gaat: dat wordt gewaardeerd. En man die constant bezig is om zijn vrouw te corrigeren of modelleren is een absolute nee.

Wel: oprechte interesse – Niet: spelletjes

Je kunt op het oog op twee identieke manieren een vrouw benaderen en toch in één geval succes hebben en in het andere geval niet. Het gaat erom wat je zegt en met welke intenties. Met oprechte interesse op een vrouw afstappen vereist lef en verdient complimenten. Cheesy versiertrucs en spelletjes waren leuk toen je achttien was.

[Bron foto: womanshealthmag.com]

Wel: maatschappelijk en cultureel besef – Niet: snobisme

Of het nu gaat om maatschappelijke betrokkenheid, een grote kennis van actualiteiten, historisch besef of kennis van filosofie of het heelal: knowledge is power en een man met kennis is een aantrekkelijke man. Natuurlijk is het geen probleem om te kijken of jij iets van je kennis op haar kunt overbrengen (andersom geldt dit natuurlijk ook) maar wees nooit zo’n verschrikkelijke snobist die op een vrouw neerkijkt omdat zij wellicht minder kennis heeft van wat jij belangrijk acht.

Wel: humor – Niet: joker

Met goede humor win je menig vrouwenhart voor je. Samen lachen is heerlijk en als er iets is dat een vrouw kan waarderen, is het wel een man die de tranen over haar wangen kan doen lopen. Van het lachen, uiteraard. Gebruik je humor maar met mate en op het juiste moment. Wees geen joker of iemand die per se in de schijnwerpers moet staan met zijn grappen. De kracht van humor schuilt in dosering en subtiliteit.

Wel: verwennen – Niet: sugardaddy

Het oude cliché dat mannen alles moeten betalen, is wat ons betreft al lange tijd voorbij. Dit betekent niet dat jij je niet met regelmaat een attente gentleman toont en haar verwent met een lief cadeautje, fijn etentje of leuke trip. Houd het wel realistisch en word geen sugardaddy. Wij twijfelen ernstig aan mannen die vrouwen imponeren door hen met dure spullen te overladen en die twijfel richt zich zowel op hem als op haar.

Nog meer relatietips ontvangen? Like Manners op Facebook!

Reageer op artikel:
Vrouwen imponeren: de do’s en dont’s
Sluiten