Ook Scarlett Johansson wil Avengers-team zonder mannen

Marvel studiobaas Kevin Feige zei een paar jaar terug al dat hij een film met een compleet vrouwelijke cast wel ziet zitten. In de finale van Avengers: Endgame zagen fans hoe alle vrouwelijke superhelden samen kwamen om het tij te keren in de oorlog tegen Thanos. Met succes.

Marvel film met vrouwenteam

Een episch moment, maar daar blijft het voorlopig (helaas) bij. Volgens Captain Marvel actrice Brie Larson is dat zonde. Zij wil een Avengers film zonder mannen, een compleet vrouwelijk superheldenteam dus.

Sterker nog, volgens Larson hebben de vrouwen dat tijdens de opnames van Endgame ook tegen Feige gezegd. “We zeiden dat we er samen voor wilden gaan, dat we het willen doen,” aldus Larson. In dit artikel lees je meer over haar plannen voor die film en het bijzondere moment uit Avengers: Endgame.

Zoals uit die quote al blijkt, is zij niet de enige actrice die een dergelijk project wel ziet zitten. Ook Scarlett Johansson, die we kennen als Black Widow, is nog steeds flink aan het pushen voor een Marvel film zonder mannen. Maar ja, sinds Endgame wordt dat tricky. Onlangs zei ze er het volgende over:

“Ik weet niet wat mijn toekomst in die wereld is. Het is duidelijk dat het onzeker is voor mijn personage. Maar die groep actrices is zo ongelooflijk krachtig en wanneer ze samenkomen, is het explosief en niet te stoppen. Dus ja, daar ben ik voor aan het strijden. Ik denk dat het publiek het wil en ik hoor daar zeker bij.”

Scarlett Johansson Black Widow Avengers Marvel
Bron: AFP PHOTO / TIZIANA FAB Bron: AFP PHOTO / TIZIANA FAB

Niet de enige

Daarmee doelt ze natuurlijk op het feit dat Black Widow het loodje legt in Avengers: Endgame. Begin volgend jaar speelt ze nog één keer de heldin in een solo-film, genaamd Black Widow. Dat wordt waarschijnlijk een prequel. Maar ja, net zoals in de comics zou Marvel opeens alsnog het personage kunnen redden. Johansson maakt zich er hard voor, of ze nou zelf in dat vrouwelijke Avengers team kan spelen of niet.

Scarlett Johansson en Brie Larson zijn in ieder geval niet de enige actrices die voor dit idee zijn. Ook Tessa Thompson en Elizabeth Olson hebben eerder in interviews die wens uitgesproken. Vooral Olsen benadrukte in het verleden meermaals dat ze er van overtuigd is dat de impact gigantisch zal zijn. Een beetje in de lijn van Black Panther.

In de comics gebeurt het in ieder geval al vaker, vrouwelijke superheldenteams die een serie dragen. Mede dankzij The Eternals en verschillende aankomende Disney Plus series is er in de toekomst bovendien allesbehalve een tekort aan vrouwelijke superhelden. Wordt vervolgd!

Reageer op artikel:
Ook Scarlett Johansson wil Avengers-team zonder mannen
Sluiten