Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 18 okt 2019
Leestijd: 2 minuten

James Bond: Sony heeft grote plannen voor vrouwelijke 007

Niet schrikken: het is volgend jaar lente vijf jaar geleden dat Spectre uitkwam. Dan komt ook No Time To Die uit, de nieuwste James Bond film. Het 25e deel uit de franchise is nu al controversieel: geruchten wijzen erop dat James Bond de mantel over gaat dragen aan een vrouwelijke 007.

James Bond spinoff

Een recente dronken speech van Daniel Craig lijkt ook voor hem het einde van een tijdperk te markeren. Anno 2019 wil elke grote studio zijn eigen cinematic universe. Ze zien allemaal de bedragen die Disney en Marvel binnenhalen met hun superhelden. Onder andere de Fast and Furious franchise gaat Marvel de komende jaren achterna.

Oftewel, spinoffs en meerdere filmreeksen tegelijkertijd. Sony wil volgens betrouwbare bronnen nu hetzelfde gaan doen met James Bond, zodat het publiek hopelijk niet na No Time To Die weer vijf jaar hoeft te wachten op de volgende film. Er moet geld verdiend worden!

Even een stap terug: een betrouwbare bron wist onlangs te melden dat Marvel plannen heeft voor Black Widow 2. Een detail dat gisteren zo goed als bevestigd leek te worden door Scarlett Johansson. Ook heeft diezelfde bron voor het officieel bekendgemaakt werd al onthuld dat She-Hulk een eigen Disney Plus show zou krijgen. Een prima track record dus.

De nieuwe 007

Volgens diezelfde bron is Sony een spinoff van James Bond aan het ontwikkelen, met een vrouwelijke 007 in de hoofdrol. Dat wordt niet een nieuw gezicht, maar Lashana Lynch. Zij wordt in No Time To Die geïntroduceerd. Waar het even leek dat zij echt James Bond zou worden, blijkt uit recente gelekte details dat ze een andere MI6 agent is die zijn codenaam overneemt. James Bond is immers een mens, een persoon, niet een codenaam of mantel die je overneemt.

Anton Volkov @ EGX on Twitter

Ladies and gents, your new 007. (note how I didn’t say new Bond) #notimetodie

Aan het einde van Spectre stopt Bond als geheim agent, als 007. Het zou dus logisch zijn dat de Captain Marvel actrice hem opvolgt, er is immers na Spectre een vacature binnen MI6. Deze plannen voor een spinoff lijken erop te wijzen dat het geen interim job is. Kan de franchise zonder een Bond ook een enorme box office garanderen? We gaan het komende jaren ontdekken!

Halle Berry

Laten we in ieder geval niet te vroeg juichen. Toen Halle Berry een NSA agent speelde in Die Another Day (2002), waren de producenten zo onder de inruk dat ze een solofilm overwogen. Nadat de film slecht werd ontvangen, werden de plannen geschrapt. Eerst maar eens No Time To Die afwachten dus.

?Bond Girls en Martini’s: dit zijn volgens ons de 8 beste James Bond films

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
James Bond: Sony heeft grote plannen voor vrouwelijke 007
Sluiten