Vrouwelijke hoofdtrainer reageert briljant op flauwe penis vraag van journalist

Voetbal is nog steeds vooral een mannenwereld. Het vrouwenvoetbal is in opkomst, maar de kloof is nog gigantisch. Toch zijn er vrouwen die bewijzen dat ook zij een plek verdienen in deze wereld die bulkt van het testosteron. Neem bijvoorbeeld Imke Wubbenhorst. Zij is de eerste vrouw die een mannenelftal onder haar hoede heeft uit één van vijf hoogste afdelingen in Duitsland. Met haar eerste optreden bewijst ze meteen dat ze zich prima kan redden in deze mannenwereld.

Imke Wubbenhorst was voorheen één van de eerste vrouwelijk assistenten op dit niveau. Ze zat naast de hoofdtrainer Olaf Blanke op de bank bij BV Cloppenburg en nam het stokje in 2018 van hem over. Zo werd ze de eerste vrouwelijke hoofdtrainer op dit niveau. De dertigjarige Wubbenhorst moet haar officiële debuut nog gaan maken, maar liet tijdens het eerste persmoment meteen van zich horen.

Gemengd douchen met de hoofdtrainer?

Ze wil serieus genomen worden en bewijzen dat vrouwen net zulke goede trainers kunnen zijn als mannen. Ze heeft dus geen tijd voor flauwe vragen van journalisten. Helaas is dit onontkomelijk en kreeg ze dus de vraag of ze de mannen eerst hun broek lieten aantrekken voordat ze de kleedkamer binnenkomt. Beetje flauw, maar wel een vraag die je kan zien aankomen.

Blijkbaar had ook Imke hier al over nagedacht, want ze kwam met het bijzondere gevatte antwoord: “Natuurlijk niet! Ik ben een professional. Ik bepaal het elftal op basis van penislengte.” Hiermee kreeg ze de lachers op haar hand en maakte ze meteen een goede indruk. Dit gaf haar ook de kans om duidelijk te maken dat er nog steeds weerstand is als het gaat om vrouwen in het mannenvoetbal.

DW Sports on Twitter

Imke Wübbenhorst is the first woman to coach in Germany’s top five leagues. Great response to a stupid question 😂 👏

Vrouwen in het mannenvoetbal

Zo is één van de assistenten van BV Cloppenburg vertrokken omdat hij geen pionnen wilde oprapen voor een vrouw. Kansloos natuurlijk. Waarom zou een vrouw geen goede hoofdtrainer kunnen zijn? Een deel van de voetbalwereld is blijkbaar nog niet klaar voor een vrouwelijke hoofdtrainer. Gelukkig zijn er vrouwen zoals Imke die bewijzen dat ze zich wel degelijk staande kunnen houden in deze mannenwereld.

SportBible

Reageer op artikel:
Vrouwelijke hoofdtrainer reageert briljant op flauwe penis vraag van journalist
Sluiten