Handige hacker implanteert chip van Tesla-sleutel in haar arm

Je staat er waarschijnlijk zelden bij stil, maar de Tesla Model 3 heeft geen fysieke sleutel die je even in de deur steekt. In plaats daarvan ontgrendel je de elektrische bolide met je smartphone, een miniatuur-autootje of een pasje.

Tesla Model 3 chip in je arm

Maar ja, wat nou als je smartphone leeg is of je pasje nog op je nachtkastje ligt? Een creatieve Tesla-eigenaar genaamd Amie DD heeft daar een oplossing op bedacht: zij heeft namelijk de RFID-chip uit het pasje in haar voorarm gestopt.

De Amerikaan is een software ingenieur die graag ‘knutselt’. Al jaren geleden stak ze een RFID-chip in haar arm om haar voordeur te kunnen openen. Tevens gebruikte ze diezelfde technologie als visitekaartje: klanten hoefden enkel hun telefoon tegen haar arm te houden om haar persoonlijke site te openen.

Toen ze haar Tesla Model 3 bestelde, besefte Amie dat ze dat trucje opnieuw toe kon passen. Ze kreeg de software niet overgezet op de chip die al in haar voorarm zat, dus die besloot ze eruit te halen. Vervolgens implanteerde ze de chip van haar Tesla-pasje in haar arm.

Amie DD Tesla Model 3
Bron: Amie DD, YouTube

Dat is geen simpel klusje. Eerst loste ze de kaart op met aceton, en liet het geheel vervolgens in biopolymeer omhullen. De chip, ter grootte van een LEGO-poppetje, werd vervolgens in een speciale body modification-studio in haar voorarm gezet. Je kunt het allemaal aanschouwen in de onderstaande video’s, maar je bent gewaarschuwd: het ziet er nou niet bepaald allemaal even lekker uit.

Helaas laat de Amerikaan niet de chip in actie zien, al heeft ze tegenover The Verge bevestigd dat het werkt. Alleen het bereik valt voorlopig nog tegen: haar arm moet binnen 25mm van de Tesla zijn. Ze hoopt dat het bereik groter wordt als haar arm minder opgezwollen is. Zoals The Verge concludeert, zal ze in ieder geval nooit meer buiten haar eigen auto worden gesloten. Wil je zelf dit trucje herhalen, op eigen risico? Hier heeft ze het hele proces gedocumenteerd.

Check ook ☛ Tesla-killer: eerste elektrische porsche blaast expert omver

Tesla Model 3 Hack

Tesla Model 3 Bio Chip implant hack I’ve been working on this project for a year documenting it on https://hackaday.io/project/162200-bio-implant-chip-tesla-model-3-hack http://www.amiedd.com The access control chip that I have is rfid/nfc implant is from Dangerous Things https://store.dangerousthings.com/product/xnt/?dta=10 Vivokey encased my tesla chip in biopolymer for me to implant in my body.

Tesla Model 3 Chip Install – WARNING THERE IS BLOOD

Prepare thy self: THERE is blood in this video! This is part of my Tesla Model 3 chip implant hack. I’ve been documenting my hack progress the past year on hackaday https://hackaday.io/project/162200-bio-implant-chip-tesla-model-3-hack https://www.amiedd.com

 

Reageer op artikel:
Handige hacker implanteert chip van Tesla-sleutel in haar arm
Sluiten