Apple heeft een nieuw patent ingediend: de vouwbare iPhone is onderweg

Een vouwbare iPhone. Klinkt een beetje gek, wordt misschien werkelijkheid. Apple heeft eerder deze maand namelijk een aanvraag voor een nieuw patent ingediend: een vouwbaar elektronisch toestel met een flexibel scherm. Spannend.

Samenwerking

In februari dit jaar maakte Bloomberg bekend dat Apple vermoedelijk een samenwerking met BOE – de grootste schermfabrikant van China – is aangegaan. De geruchten gaan dat BOE investeert in de productie van flexibele en opvouwbare OLED-schermen. De fabrikant zou dan waarschijnlijk stoppen met de samenwerking met Samsung.

In de aanvraag van het patent staat dat het voor een laptop, tablet, smartphone, smartwatch of een ander elektronisch apparaat kan zijn. Gespecialiseerde techwebsites, zoals The Next Web, hebben het vermoeden dat Apple wel eens met een vouwbare iPhone op de proppen kan komen. Eerder werd bekend dat dezelfde geruchten ook bij Samsung de ronde doen.

Meer patenten

Of Apple het patent ook daadwerkelijk krijgt, is nog niet zeker. Het zou nog jaren kunnen duren voor het merk daadwerkelijk producten met deze specificatie kan gaan ontwikkelen. Apple heeft in het verleden trouwens wel vaker patenten ingediend voor soortgelijke technologieën, zoals voor bijvoorbeeld een flexibel scherm.

Reageer op artikel:
Apple heeft een nieuw patent ingediend: de vouwbare iPhone is onderweg
Sluiten