Pim Jansen
Pim Jansen Stuff 21 feb 2019

Dit is de Samsung Galaxy Fold: een uitvouwbare smartphone!

Dik tweeduizend dollar gaat het apparaat kosten, maar dat heb je ook wat. Samsung heeft zijn Galaxy Fold getoond tijdens Unpacked 2019. Grote vraag is of deze techniek een voorbode is van hetgeen we mogen verwachten de komende jaren. Een ding staat voorop: alle ogen zijn nu gericht op Samsung en de technologische voorsprong die ze hebben op de concurrentie.

Samsung onthult Galaxy Fold

Na een lange periode van speculaties en onbevestigde geruchten is de Samsung Galaxy Fold eindelijk getoond. De Galaxy Fold is de eerste uitvouwbare smartphone ter wereld en beschikt over een 7.3-inch Infinity Flex Display. Het buigbare scherm zorgt ervoor dat je het apparaat zowel als smartphone en als een tablet kan gebruiken. Het toestel is ondanks de dikte opvallend eenvoudig in een hand vast te houden en te bedienen. Door het uit te vouwen ontstaat een groter scherm zodat je op een tablet formaat kunt werken.

Samsung Galaxy Fold Opening VIDEO DEMO

Samsung Galaxy Fold Opening Buy Galaxy S10 http://www.anrdoezrs.net/links/8881018/type/dlg/https://www.samsung.com/us/ Deals by Greggles NetBuddy UNLIMITED DATA HOME AND MOBILE https://netbuddy.co/ref/12/ NetBuddy Review https://www.youtube.com/watch?v=HAA28C6YjH8 Save $10 coupon code GREGGLES $25/Month 12GB LTE Data + Unlimited Talk + Unlimited Text Mint Mobile https://goo.gl/RBa7ko USE COUPON CODE gregglestv TO GET FREE SHIPPING Mint Mobile REVIEW https://youtu.be/IcMdUxvFMhE

Nieuwe generatie smartphones

Met de komst van de Galaxy Fold is de eerste stap gezet richting een nieuwe generatie smartphones. Of dit snel navolging zal krijgen zal nog moeten blijken. Wel wordt duidelijk dat het uitklapbare of liever ontvouwbare concept, nieuwe mogelijkheden biedt. Producent Samsung heeft het bij voorkeur over het ‘samenbrengen van materialen, ontwerp en innovatieve display-functies’. De belangrijkste punten zetten we even op een rij.

Samsung’s Galaxy Fold lijkt de eerste stap te zijn in de toekomst van de smartphone, waarbij een compleet nieuwe mobiele ervaring centraal staat. De features die dit toestel met zich mee draagt, waren eerder nog niet mogelijk voor smartphones.

Specificaties Galaxy Fold

Als eerste valt de Exynos 9820 chip op welke ondersteund wordt door een 7nm 64-bit Octa-core processor. Die configuratie biedt, in combinatie met een vrij forse hoeveelheid RAM geheugen van maar liefst 12 GB, een aangename ervaring. Alles werkt lekker vlot en ook de opslagcapaciteit is behoorlijk indrukwekkend: 512 GB. Er zijn laptops die het met veel minder moeten doen. Het enige nadeel van de Galaxy Fold is dat het geheugen niet uitbreidbaar is met een MicroSD kaart, alhoewel dat met 512 GB aan opslagcaaciteit ook niet direct nodig zal zijn.

7.3 inch display in uitgevouwen toestand

Het scherm is, in uitgevouwen toestand, opgebouwd uit een 7.3-inch QXGA+ Dynamic display. Is het toestel ingeklapt dan hebben we een 4.6-inch HD+ Super AMOLED scherm tot onze beschikking. Dergelijke specificaties vragen natuurlijk wel om een goede krachtbron. Die zien we dan ook terug in de vorm van een al even indrukwekkende 4380mAh batterij die draadloos oplaadbaar is. Liever sneller opladen? Geen probleem via de USB-C poort.

Drievoudige camera

Uiteraard kan een samsung smartphone niet zonder fatsoenlijke camera. Men heeft gekozen voor maar liefst zes camera’s Drie camera’s bevinden zich aan de achterzijde, twee aan de voorkant en er is één camera op de cover. Laatstgenoemde is een 10MP camera, net als de selfiecam. Die camera voor het maken van selfies, wordt ondersteund door een 8MP diepte camera. De camera’s aan de achterzijde bestaan uit een ultra-wide, een wide-angle lens, beiden met een resolutie van 16MP en een telelens van 12MP. Het toestel draait op Android 9 Pie.

Beschikbaarheid en prijs

Belangrijkste is natuurlijk de beschikbaarheid. In Nederland zullen we er in ieder geval nog even op moeten wachten, maar is de Verenigde Staten ligt het apparaat vanaf 26 april in de schappen voor een aankoopprijs van 1980 dollar. Wat de prijs in Nederland zal worden is nog niet bekend, maar reken op circa 2000 euro. Niks voor jou? Wellicht kan de Samsung Galaxy S10 wel jouw hart veroveren.

Want

Reageer op artikel:
Dit is de Samsung Galaxy Fold: een uitvouwbare smartphone!
Sluiten